Skip to content

Pierdut ureche muzicală. Ofer recompensă

February 24, 2013

Ca în fiecare an, am fost şi aseară cu ochii pe semifinala locală Eurovision. Doar cu ochii. Urechea muzicală mi-am pierdut-o. Altfel nu-mi explic bătaia de joc pe care am văzut-o în cele mai multe dintre melodiile care au urcat pe scenă. Dar staţi, mi-am pierdut şi simţul umorului. Ofer şi pentru el recompensă. Altfel nu-mi explic nici glumele răsuflate ale prezentatorilor “ABBA” (dacă n-aş tasta, aş “aplauda” pe cel/cea care a venit cu aşa o idee ingenioasă). Am avut de multe ori senzaţia că mă uit la o emisiune pentru copii şi nu la un concurs serios de muzică în care alegem pe cineva care să ne reprezinte în Europa şi care să ducă dincolo de graniţe marele talent al românilor. Da, românul s-a născut poet (şi talentat în de toate) dar are şi marea îndeletnicire de a-şi ascunde poezia în cine ştie ce cotloane ale ţării şi de a scoate în faţă numai versurile cu care n-am vrea să ne lăudăm. Cine să meargă la Eurovision anul acesta? Robert Turcescu? Cu o piesă şi o interpretare demnă de o petrecere pe plajă la beţie la trei dimineaţa? Sau Liviu Guţă? Cu o manea în limba italiană? Probabil că se cere maneaua globalizată că dacă e în româneşte nu înţelege omul de după graniţele ţării jalea din ea.

Desigur că sunt şi voci bune în concurs. Doar că la Eurovision contează piesa în primul rând şi abia mai apoi se lucrează la interpretare. Dacă piesa e proastă degeaba o cântă Beyonce. Mi-a făcut plăcere să-i văd pe Brighita şi pe Mihai (ex Megastar şi ex Vocea României) însă piesa lor nu m-a atras în niciun fel, vocile lor ar merita să ducă o piesă peste hotare doar că nu piesa asta.

Sunt totuşi două piese cu care nu mi-ar fi ruşine: Silver Lining –  Spin şi Cezar Dometi şi ConfessionNatalia Barbu. Doar că n-au ajuns în finală. Minunat. Bine c-a ajuns Cezar în finală cu o piesă pentru care mai aveam puţin şi ajungeam la urgenţă cu timpanul spart.

Mai e totuşi o semifinală în seara asta. Sper să-mi regăsesc urechea muzicală şi simţul umorului până la ora 21.00. E grav. Dacă nu râd şi nu ascult muzică parcă nu simt că trăiesc.

25 Comments leave one →
 1. February 27, 2013 4:04 pm

  A fost si este un Eurovision ciudat si trist.. eu una nu am fost atrasa de nici o voce si de nici o melodie . As da totusi o steluta melodiei unui alt fost concurent de la Vocea Romaniei , Claudiu Mirea , e mai funky 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=XJeTY0NOd2E

  • February 27, 2013 8:34 pm

   Daaaa, Claudiu este dintre preferatii mei. Il stiu de la Megastar apoi de la Vocea Romaniei. Am si acum in playlist interpretarea lui a melodiei “Hold me now” (a cantat-o la o editie cu tema Eurovision de la Megastar 1). Si mi-a placut si acum. Mi-a mai placut putin si Elena Cirstea cu melodia Spinning (postarea am scris-o dupa prima semifinala de asta nu i-am mentionat).

 2. renata permalink
  February 27, 2013 3:31 pm

  miha, si mie mi-au placut cezar dometi & spin, iar in a doua seara phaser (ultimii din concurs) si claudiu cu trupa. mi-au placut piesele, adica. si piesa lui iustin ianau avea ceva interesant, un pic sick though. din punctul meu de vedere, nu conteaza genul muzical pentru eurovision, cat potentialul unui cantec, acel touch care sa-l distinga printre altele.
  in alta ordine de idei, s-a intamplat sa vezi cat de bine arata seth macfarlane (realizatorul family guy) la oscaruri? i was like… well, he s right to mock people:)

  • February 27, 2013 8:38 pm

   Poate merge Narcis si castiga cu piesa lui …diferita. Desi nu e chiar asa diferita ca seamana ca stil cu a unui rus (nu din concurs de acum). Nu l-am vazut pe Seth, e pe youtube vreun filmulet? Am dormit in timpul Oscarurilor 😀

   • renata permalink
    March 1, 2013 1:22 pm

    diferita de ce-am trimis noi. am si fost la sala polivalenta cand rusul (vitas adica) a fost la noi:)
    ziceam de tipul de la family guy pentru ca nu banuiam ca-i asa inalt si suplu. a fost o editie buna, iar el cum era de asteptat… spumos si misogin:)

    • March 1, 2013 8:43 pm

     :)) Da, da, Vitas 😀 Seth e o aparitie, am mai vazut diverse interviuri haioase cu el, o sa caut si momentul de la Oscar, thanks:D

 3. DAN TEODORESCU permalink
  February 26, 2013 10:46 am

  “glumele rasuflate” au fost scrise de mine 😀

  • February 26, 2013 12:56 pm

   Nu stiu daca sa ma bucur ca mai arunci un ochi pe blogul meu sau sa mor de rusine ca m-am luat de glume scrise de tine 😀

   E vina mea … mi-am pierdut simtul umorului din dotare dar imi place TAXI in continuare 😀 Si eu care sufeream ca nu te-am vazut in juriu. Erai in back office, inteleg.

 4. luckyrock permalink
  February 24, 2013 6:50 pm

  vedem.
  daca intri pe mess, comentam in direct.:))

 5. luckyrock permalink
  February 24, 2013 6:12 pm

  le-am vazut pe cele care s-au calificat in finala.
  Tudor trebuie sa mearga la Eurovision!:D
  restul sunt nasoale.
  sa vedem ce ne ofera si seara asta.

 6. luckyrock permalink
  February 24, 2013 6:05 pm

  uh, ce… voce!

 7. luckyrock permalink
  February 24, 2013 11:36 am

  nu puteai sa scrii si tu mai devreme?
  sa ma uit si eu.
  nici n-am stiut ca a fost aseara Eurovision.

  • February 24, 2013 11:37 am

   Lasa ca mai ai in seara asta o sansa :)) Am pus pe facebook de vineri un link dar cred ca n-ai mai intrat.

   • luckyrock permalink
    February 24, 2013 11:50 am

    da, da, nu prea intru pe fb.
    mi-a trimis o prietena mail despre Tudor Turcu, dar si pe acela l-am vazut prea tarziu.

    daca tu zici ca n-am pierdut nimic… atunci nu-mi pare rau ca am ratat emisiunea.:))

Trackbacks

 1. Ştefan, Bănică şi Junior | Locul de Parcare al Grijilor şi al Bucuriilor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: