Americanii şi gheaţa

M-am distrat foarte tare într-o seară uitându-mă clipurile de stand up comedy noi ale lui Carlos Mencia, mai ales că o parte din spectacol se leagă de două aspecte care pe mine m-au deranjat foarte tare în America: abuzul de aer condiţionat şi paharele de suc/apă pline ochi cu gheaţă. În cele două săptămâni cât am stat acolo nu am reuşit deloc să mă adaptez la crivăţul care bătea cu putere în avioane, aeroporturi, magazine, restaurante şi nici cu gheaţa mereu prezentă în paharele de suc. Ştiu că aş fi putut să le spun să nu pună gheaţă în pahare însă fiind atât de obişnuită aici că nu ţi se pune gheaţă în pahar decât la cerere, uitam. Şi uite aşa reuşeam de fiecare dată să stau cu geaca pe mine în restaurant, savurând nişte gheaţă cu suc să mă “încălzesc” şi mai tare. Pentru că nu mereu aveam şi pai la îndemână, trebuia fie să risc să mi se facă dinţii ţurţuri, fie să mor de sete aşteptând să se topească toată gheaţa din pahar şi să beau o limonadă diluată.

Dacă o să vă aveţi răbdare să vă uitaţi la clipurile cu Carlos, o să vedeţi că părerea lui este diametral opusă de a mea şi face mişto de oamenii care nu au/nu folosesc aer condiţionat şi de faptul că într-un restaurant din Franţa i s-au pus DOAR trei cuburi de gheaţă în pahar. Ce nu cred că pricepe el este că în Europa nu te îngropă nimeni în gheaţă pentru că apa e mai greu de îngheţat în partea asta de lume (nu, apa îngheţă la fel şi în România) ci pentru că vrem să bem o băutură gustoasă (limonada are deja apă în ea, de ce aş mai dilua-o eu cu un pahar plin cu gheaţă în care strecor cu greu câteva picături de limonadă) fără să ne cadă dinţii unul câte unul sau, dacă alegem varianta cu paiul, fără să ni se facă derdeluş pe gât în jos.

În ce priveşte aerul condiţionat îi înţeleg perfect utilitatea când afară sunt peste 30 de grade, mi-e greu însă să-i înţeleg utilitatea când afară sunt sub douăzeci de grade. De ce ai pune aer condiţionat (pe rece) atunci când în casă e deja frig (poate doar să-i dai drumul puţin “pe cald”). Dacă ei îşi scot copiii afară la zece grade în tricou atunci e clar că au antrenament. Poate că asta îi face mai sănătoşi şi mai rezistenţi la frig, cine ştie? Până una alta mă bucur de căldura din casă şi de un pahar apa minerală fără gheaţă şi mă amuz de glumele lui Carlos Mencia. Uitaţi-vă la toate, chiar merită.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.