Viziunea mea despre euro

Mă ispiră această seară liniştită de sâmbătă să fac o analiză financiar-bancară… Nu, ştiţi doar că nu mă pricep la asta. Eu sunt om de litere, nu de cifre. Deci clar trebuie să mă refer la altceva cu titlul postării care urmează să se întindă aici pe pagină. Deşi urma să vă povestesc despre un film pe care l-am văzut acum câteva ore, se pare că am ieşit din starea lui şi nu mai pot să scriu despre el (dar o să scriu cu siguranţă în altă zi). Am ieşit din starea filmului ca să intru în starea de făcut mâncare, curăţenie şi altele cu care se mai distrează oamenii mari în zilele lor libere. Şi n-am ieşit bine din starea de trebăluială că am şi intrat în starea eurovizionară care se tot discută acum la TVR pe o canapea roşie. Se vorbeşte despre evoluţia României la acest concurs pe parcusul anilor, la cât de favorit e Cezar şi cine a mai cântat fără cască şi cât de bine s-a descurcat (serios acum, oare nu se reuşeşte la nicio ediţie de Eurovision să meargă nenorocita aia de casă sau este doar o scuză pentru o prestaţie mediocră?).

Tocmai vorbeşte Cezar şi spune că este surescitat de această poftă de a intra odată pe scenă şi a încununa toate eforturile lor. Şi apoi se comentează că imaginea lui va mai aduna nişte puncte (fusese arătat la bustul gol). Acum se zice că diaspora poate şi e recomandat să voteze România. Aproape numai pe parcursul Eurovisionului am ocazia să aud acest cuvânt. Deşi îmi place să ascult comentariile şi apoi melodiile, partea mea preferată din Emisiune este cea cu anunţarea punctelor. Mereu sper să trăiesc momentul în care România o să câştige. Şi niciodată nu cred că sunt slabe şanse. Pentru că nu se ştie niciodată. Şi apoi sper să trăiesc momentul să eurovizionez la anul în direct de acolo din sală. Nu contează cu ce melodie câştigă România, cert este că îmi doresc să câştige.

Până una alta voi urmări cu atenţie melodiile participante în concurs. Chiar dacă încep să mă satur de ele la fel cum mă satur de succesiunea de feluri de mâncare la o nuntă. Sper ca “aperitivul” să fie bun pentru că la tort cu siguranţă că n-o să mai pot înghiţi nimic.

Eurovizionare plăcută tuturor!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.