Deschidem sezonul de nunţi

Am deschis anul acesta sezonul de nunţi recitind cu drag postările despre nunta noastră, despre nunta prietenilor noştri, uitându-mă la poze şi urmărind un film frumos şi haios despre o nuntă cu peripeţii. Sau cel puţin aşa a fost tradus titlul filmului, “The Big Wedding” pe care l-am văzut în weekend la cinema. Actorii sunt unul şi unul, care mai de care mai cunoscut: Robert de Niro, Susan Sarandon, Katherine Heigl, Diane Keaton, Robin Williams, Amanda Seyfried (ea nu e chiar atât de cunoscută dar e frumuşică foc). Acţiunea nu e cine ştie ce complicată însă nu m-am plictisit deloc. Există comic de situaţie din belşug, există replici amuzante, există teme de gândire. Ştiţi cum e, după râs vine plâns şi invers şi nu neapărat în ordinea asta.

Am râs, mi-a plăcut, nu mi-a părut rău c-am mers să-l vedem însă n-am priceput o fază. Adică e ok să te culci cu fosta nevastă/fostul soţ după zece ani de la divorţ iar actualul/actuala să te ierte doar pentru simplul motiv că … n-ai simţit nimic? Că n-ai mai avut niciun sentiment? Nu ştiai dinainte că nu mai simţi nimic? Trebuia să testezi fizic? Întâmplarea asta mi s-a părut departe de a fi amuzantă şi mi s-a părut că a stricat puţin din comicul filmului.

Trecând peste aspectul ăsta, filmul este relaxant şi perfect de urmărit în weekendul care vine. Sau într-o seară după serviciu. Deşi noi am vrut să mergem vinerea trecută de la zece seara însă am renunţat ştiind că o să mă apuce un somn paralizant pe la zece jumate de o să visez a doua jumătate de film. Aşa că am mers odihnită sâmbătă după-amiază şi am fost ochi şi urechi. La film. Şi la râsetele celor din jur. E periculos rău să te duci la cinema la o comedie. Nu ştii peste ce paletă de râsete dai (care mai de care mai sughiţate şi înecate de îţi vine să chemi salvarea) şi în niciun caz n-o să râdă toţi la aceleaşi faze. Dar viaţa noastră toată este o sală de cinema în care trebuie să ne acceptăm/tolerăm unii altora şi râsetele şi plânsetele şi tot setul explozii cu care ne-a înzestrat natura şi pe care am avut grijă să ni le dezvoltăm singuri cu drag şi spor. Dar despre asta…în alt film.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.