Nunta

În timpul celor aproape doi ani de pregătiri pentru cele aproape douăsprezece ore de nuntă, îmi veneau şiruri de gânduri pe care să le aştern pe hârtia mea virtuală pe care o împart cu voi. Însă am zis să las impresiile pentru după eveniment, ca să fie complete. Acum însă parcă nu-mi găsesc cuvintele şi nici nu ştiu de unde să încep aşa că o să scriu ce-mi vine când îmi vine (că taaaare m-am săturat de organizat).

Aaaaa, da, de fapt ştiu cu ce pot să încep. E greu să pregăteşti o nuntă. Foarte greu. Îţi mănâncă, timp, multe resurse financiare, energie. Oricât de multe lucruri ai face din timp, tot se adună foarte multe lucruri pe care trebuie să le faci în ultimele zile. Am fost stresaţi, nu dormeam bine, nu mâncam bine, făceam liste peste liste şi calcule peste calcule şi planuri peste planuri care mai de care mai date peste cap de diverse conjuncturi şi evenimente. Nu mai luaţi lucrurile ca fiind “sigure” ca să evitaţi dezamăgirile şi necăjitul inutil. Nu mai aveţi energie şi pentru supărări şi dezamăgiri, sunt prea multe de făcut.

Cu o seară înainte de nuntă a întrebat tata dacă ar fi să o luăm de la capăt am mai face nuntă. Am răspuns în cor şi eu şi soţul meu că nu. Eram extenuaţi. Însă dacă am intrat în horă trebuia să jucăm până la capăt. Acum dacă mă mai întreabă cineva cu siguranţă că am răspunde că da. A trecut partea grea însă au rămas bucuria şi amintirile frumoase. Cum am mai fi avut noi naşii noştri dragi dacă nu mergeam şi la biserică?

Deşi la început nu am simţit neapărat nevoia să mergem la biserică şi să facem nuntă cu tot ce implică asta (eram mulţumiţi cu căsătoria civilă care este de fapt căsătoria adevărată oricât ar încerca cineva să mă convingă că la biserică se face căsătoria), am pornit pregătirile pentru că mi-am dorit rochie de mireasă şi naşi. Pe lângă asta a mai fost şi comentariile mult prea dese gen “de ce purtaţi verighete dacă nu aţi fost la biserică” ,”o să vă pară rău la bătrâneţe”,”trebuie mers la biserică, nu se poate”,”trebuie şi nuntă, aşa e tradiţia” şi altele. Poate că mi-am dorit şi eu nunta însă mă îngrozea ideea pregătirilor. Am făcut-o şi pe asta, mă bucur, a fost foarte frumos şi cu siguranţă că toată oboseala acumulată a trecut ca prin minune după două nopţi dormite tun.

Am ales totul foarte repede şi am făcut cele mai bune alegeri pentru noi. Dacă mă uit în urmă n-aş vrea să schimb nimic. Am probat două rochii la un târg de nunţi. Prima nu mi-a plăcut deloc şi a doua mi-a plăcut instant. M-am hotărât în 5 minute că vreau să o cumpăr şi gata, n-am vrut să mai văd nimic altceva. Nu mi-am dorit experienţa probării care durează ore întregi şi te lasă lată de oboseală la sfârşitul zilei şi într-o stare de confuzie totală. Mulţumesc Roxy White din Craiova (n-am fost eu la Craiova, vin ei la fiecare târg de nunţi). Am ales bijuteriile în alte 2 minute. Mulţumesc, Carla Brillanti. Cu pantofii a fost mai greu, aşa că într-un final am abandonat ideea de a-mi lua nişte pantofi noi şi am purtat pantofii de la cununia civilă pentru că se potriveau perfect cu rochia de mireasă şi model şi ca nuanţă. Voalul l-am luat din Cocor (nu mai ştiu exact cum se numeşte magazinul) şi tot aşa, am ştiut din prima că acela este voalul meu.  Nu am pierdut timpul să mai văd în permanenţă alte lucruri pentru că sunt multe lucruri frumoase însă nu puteam purta nici zece rochii, nici zece voaluri şi nici zece brăţări. Aşa că am ales doar câte una din fiecare 🙂

Acum aş vrea să mulţumesc pe rând celor care ne-au ajutat să avem o nuntă perfectă (perfectă pentru noi, evident).

JW Marriott Grand Hotel pentru locaţie. Mulţumim Livia şi Raluca pentru organizare, ajutor şi susţinere.

Cherry Events pentru aranjarea sălii şi pentru mărturii. A fost totul impecabil, absolut superb. Monica, îţi mulţumim.

Formaţia Magnetic pentru muzică şi atmosferă. Nu dau link-ul de la site pentru că nu e updatat, au acum o componenţă cu mult mai bună decât cea pe care o văzusem iniţial.  Deşi ne-a stat inima în loc atunci când am ajuns în sală şi formaţia nu era venită, s-au revanşat ulterior pentru întârzierea şi emoţiile pe care ni le-au dat şi îi recomand, cântă senzaţional.

Mulţumim, Laura pentru ajutor şi susţinere şi pentru brioşele delicioase.

Fait@main Evenimente tematice pentru buchet, lumânări şi flori. Cristina, ai înţeles ce îmi doresc chiar şi atunci când eu n-am ştiut exact să explic şi a fost totul aşa cum mi-am dorit deşi nu ştiam că îmi doresc aşa.

Oana şi Aurel pentru poze şi filmare (dacă au un site, îi rog pe ei să-mi lase comentariu cu adresa).

Goa Salon pentru coafuri (zic la plural pentru că n-am fost singura coafată acolo) şi primirea pe care ne-aţi făcut-o sâmbătă cu şampanie şi pişcoturi. Nu mi-a venit să cred cât de puţin m-a costat totul acolo (am fost de mai multe ori) şi cât de bine a ieşit.

Mulţumim Gabi pentru machiaj.

Mulţumim, Cristina pentru că ne-ai salvat pe ultima sută de metri cu cardurile cu nume pentru mese.

Mulţumim Dan pentru coregrafie şi pentru lecţiile de dans. Deşi n-am respectat tot ce ne-ai zis tu, am reuşit să ne descurcăm onorabil şi n-am dat cu stângul în dreptul.

Paper Art pentru invitaţii. N-aţi fost voi cei mai prompţi în răspunsuri însă invitaţiile au ieşit exact cu ni le-am dorit.

Mulţumim Biserica Sfânta Vineri Berceni pentru slujba frumoasă şi pentru preoţii care mi-au dat o stare de calm şi m-au făcut să mă simt suficient de relaxată cât să uit de căldură şi de grijile mele cu “dacă mi se face rău în biserică de la căldură”.

Mulţumim OC Photophraphy pentru sesiunea Trash/Love the dress. Îi recomand cu toată inima (pentru nunţi, botezuri sau pur şi simplu pentru sesiuni foto cu orice ocazie sau cu nicio ocazie).

Mulţumim naşilor, familiilor şi tuturor prietenilor şi colegilor care au fost alături de noi dar şi celor care n-au fost dar şi-ar fi dorit să fie. Dacă am uitat ceva sau pe cineva, noroc cu later edit. Parcă şi la cald şi tot nu-mi vine totul în minte, au fost atât de multe.

Şi deşi scriu la sfârşit, aş vrea să mulţumesc în primul rând soţului meu pentru că ştiu că “a intrat în horă” pentru mine şi pentru că ştia că eu de fapt (în adâncul sufletului) dincolo de grijile cu pregătirile, mi-am dorit să facem şi cununie religioasă şi nuntă.

A fost frumos, încă nu mi se pare real, mă uit la cele câteva poze pe care am reuşit să le strâng şi nu-mi vine să cred că a fost nunta şi a trecut atât de repede. Parcă uneori în timpul nopţii uitam că suntem noi mirii şi nu doar invitaţi la nunta altcuiva. Ce să mai spun altceva decât că a fost superb 🙂 Sunt multe de zis însă acum atât am reuşit să scriu, poate ne mai ajută  cu comentarii cei dragi care ne-au fost alături. Acum, să ne relaxăm, zic eu.

Advertisement

29 comments

 1. Din ce ai descris a fost minunat totul, o zi reusita, de care iti vei aminti mereu cu drag. Casa de piatra, fericire si impliniri, Mihaela. 🙂

  • Multumim mult! Sa te inarmezi cu rabdare cand te apuci de pregatit 🙂 Chiar si cu decizii rapide cum am luat noi si tot sunt multe la care trebuie sa te gandesti. Am pus pe facebook vreo doua poze, o sa mai pun insa cand le primesc pe cele de la fotograful profesionist 🙂

 2. Casa de piatra!
  Noi am avut multe peripetii la nunta de care ne aducem aminte cu drag! E adevarat ca nici nu am facut mare caz de problemele care apareau! Am decis ca e ziua cand ne relaxam 🙂
  Va doresc o casnicie frumoasa, trainica asa cum va doriti voi!!!

 3. Ce poate fi mai interesant decat sa iti bati capul cu proria nunta , e o zi speciala si e normal sa iti omori nervi pentru ea:)
  Si sa nu faci compromisuri ….nu uita ca esti norocoasa sunt multe cupluri care nu isi permit nici pe jumatate din ce ai descris tu acolo.

  • Da, sunt norocoasa insa la fel sunt si bancile care mai ajuta cu cate un mini credit de nevoi personale cu dobanzi imense 😀 Insa cum la noi inca nunta a ramas cu dar, mirii sunt ajutati ca dupa nunta sa acopere o parte din cheltuieli daca nu chiar pe toate.

 4. Nunta a fost foarte reusita, m-am bucurat sa vad ca invitatii s-au simtit bine insa mi-as fi dorit sa va fi simtit si voi mai bine decat ati facut-o. Pana la urma nunta e a voastra, nu a celorlalti.

 5. Casa de piatra!!! E frumos si cu nunta, pentru amintiri deosebite, pentru asta am facut-o şi noi şi nu regret nicio clipa, avem amintiri pentru o viata si o alta data importanta de sarbatorit in fiecare an :))
  Greul trece, amintirile frumoase raman si cum imi place mie sa spun… nu au preţ!
  Felicitari!

 6. ma bucur pentru tine :), stiu ca iti faceai mari griji.
  te-am vazut in poze, ai fost cea mai frumoasa mireasa din lume!:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.