Piesele României

Oricât de mult îmi place concursul “Vocea României”, nu reuşesc să înţeleg de ce la unii concurenţi care sunt super tari se întoarce câte unul în ultima clipă sau nu se întoarce niciunul. Şi de ce la alţii care n-au mare lucru, se întorc mai mulţi. Doar ca să-i elimine mai uşor în etapele următoare? Sau poate că urechea mea nemuzicală ci doar telespectatorială ascultă altfel decât urechile lor artistice? Asta trebuie să fie că altfel nu îmi explic. Explicaţii de genul “ai cântat prea cuminte”, “n-ai arătat tot ce poţi” şi “ah, dacă mai dura melodia, apăsam” nu mă mulţumesc deloc.

Printre concurenţii care mi-au plăcut mult dar care n-au prea avut baftă de scaune se află Iolanda Moldoveanu (Skyfall) la care abia abia dacă s-a întors cineva, Emilia Dorobanţu (a cântat o versiune proprie de la “I don’t believe you”) s-a întors Loredana în ultima secundă) şi Tavi Clonda la care nu s-a întors nimeni.  De vis replica Loredanei: “de unde să ştiu eu măi Tavi că tu eşti ca să mă întorc?” Carevasăzică dacă n-ar fi fost audiţii pe nevăzute, altfel ar fi stat clasamentele…

Şi ce tot atâta “eu ştiu să-ţi fac piese să ţi se potrivească”? Câţi foşti concurenţi de la Vocea României rup topurile muzicale cu piese compuse de Moga, Smiley, Loredana sau Brenciu? Asta e doar o iluzie. După concurs se întorc aproape toţi la ce-au avut înainte să participe. Pentru mulţi, concursul ăsta este maximul de clipă de glorie pe care reuşesc să-l atingă în cariera lor muzicală. Şi aşa ce mă enervează asta. Am mai zis şi altă dată. Avem voci dar n-avem muzică pe care să o cânte. Muzică nouă, nu cover-uri. Muzică românească nouă şi bună. Asta vreau să aud. Vocile României cântând melodiile României. Oare n-ar fi şi asta o idee de concurs? Piesele României?

Advertisement

3 comments

 1. Offf, cat ma doare subiectul asta!! Si, din păcate, jocurile devin din ce in ce mai evidente!!!
  Hai sa-ți explic oarecum din interior cum sta treaba. Blind-urile care sunt acum pe tv s-au ținut in August pe parcursul a patru zile. Concurentii au repetitii cu band-ul înainte de filmări, timp in care juriul se pregătește la machiaj, etc.. Vor-nu-vor se vad in acei câțiva metri pătrați, sau măcar se aud, repetitiile suna pana departe de studio.
  Dincolo de asta, chiar dacă am presupune ca nici un membru din juriu nu cunoaște concurentul, exista regizorul de platou sau, in ultima instanța producătorul emisiunii, care, cunoscand candidații, are facute planuri pe termen lung si știe cum/cand sa “sugereze” unui jurat la cine sa se întoarcă.
  Cat despre comentarii… de prisos! Îți spun ca subiect de cancan ca înțepaturile dintre Moga si Brenciu se ascut, acum cca doua săptămâni, la dueluri, s-au contrat/jignit aproape 20′!!!
  Dintre concurenti ar avea succes Ana Maria Mirica(ea chiar cânta la C. Tănase), Adi Nour, Mihai Chitu sau George Secioreanu. Rămâne de văzut.
  Dincolo de suspiciunile vis-a-vis de jocurile pentru audiență rămâne placerea spectacolului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.