Tocăniţa de duete

La câteva zile de la Vocea României, după ce mi s-au mai aşezat notele gândurile în minte, trebuie să povestesc despre duetul care m-a impresionat cel mai mult şi despre cel care m-a dezamăgit tot cel mai mult.

Ana-Maria Mirică şi Adrian Nour, care au cântat o melodie românească pe care nu-mi amintesc dacă am mai auzit-o vreodată; şi nici n-am fost curioasă să caut originalul, aşa de tare m-a bucurat interpretarea celor doi. Muzică, teatru, suflet şi pasiune laolaltă, a fost duelul perfect din care adversarii au ieşit amândoi cu săbiile intacte. În fiecare an când descopăr artişti atât de talentaţi nu pot să nu mă întreb unde au stat oamenii aceştia ascunşi atâta amar de vreme şi n-am ştiut ce le poate vocea. Şi în fiecare an mai sper că artiştii aceştia, după minutul lor de glorie la televizor, nu se vor întoarce tot acolo unde au stat ascunşi ci vor străluci în lumina reflectoarelor ani buni de-acum încolo.

Stela Anita si Andrei Hanghiuc au compus duelul care m-a dezamăgit. O melodie dintre cele mai preferate a fost făcut (din punctul meu de vedere!) ferfeniţă pe scenă de cei doi. Nu spun că au cântat prost (nu mă pricep şi nu vreau să îmi dau cu părerea) doar că au schimbat atât de mult originalul încât n-a mai rămas mare lucru din piesa aceea plină de sensibilitate şi forţă în acelaşi timp. Când am auzit primele acorduri şi mi-am dat seama ce urmează să cânte am fost foarte încântată. Mai rar se cântă în concursuri melodii pe care le ador pur şi simplu. Am fost dezamăgită total. Mai ales că ei, luaţi separat şi independent de duetul acesta, sunt doi concurenţi de care-mi place mult.

Mi-a plăcut Diana din echipa Moga (duetul Andrei – Diana – Fix you) şi mi-a părut rău că n-a fost aleasă să rămână. Au invitat-o la studio să-i facă piese. S-o vedem şi pe asta, tare mi-e că au uitat de ea imediat ce-a ieşit de pe scenă (sper să mă înşel). Am mai suferit şi pentru Cosmin din echipa Smiley, acest Mika de România cu o super voce. Şi…râdeţi voi cât vreţi dar mi-ar fi plăcut să rămână în concurs şi sosia lui Pepe (Claudiu) care are, aşa latino-manelistic cum e el, un timbru special în glas. In duetul echipei Loredana Andrei vs Alina, aş fi ales Alina şi mi-aş fi dorit să-l salveze altcineva pe Andrei.

Sfatul săptămânii: pentru sănătatea dumneavoastră sufletească, NU evitaţi consumul de muzică, literatură, râs, voie bună şi … Antomia lui Grey.

Advertisement

6 comments

 1. Ana-Maria si Adrian – categoric, cel mai bun duel din cate au existat la Vocea Romaniei, Brenciu a fost foarte inspirat. [recunosc eu cu juma’ de gura… :)))]
  in legatura cu piesa… pfff, mica esti! ce ziceam miercuri despre copii?:D [la locul de joaca :))))))]

  Stela si Andrei – mie nu-mi place piesa, dar am auzit-o la radio, ai dreptate, a sunat total diferit. Stela da dovada de o oarece disperare, e de inteles: canta “in spate” de ani de zile. pai cand s-a lansat Sistem? hăhăăă… secolul trecut!:))) dar eram sigura ca Smiley o va alege pe ea.

  Andrei si Diana – m-au plictisit, nici n-am avut rabdare sa-i ascult.

  Pepe – inteleg ce zici, dar Claudiu nu-i Canaf.:) si Loredana mai are un “freak” in echipa :)), chiar vrei sa ajunga doar de umplutura in concursul asta si sa nu castige niciodata??=)) e si ea constienta de “armele” ei.

  Andrei si Alina – Andrei nu s-a auzit aproape deloc, nu a fost o piesa buna pentru el, dar eu am stat total relaxata: Loredana nu merge niciodata cu fete in finala. mai ales cand este vorba despre baieti draguti.:)

 2. Ma bucur ca i-ai descoperit cu plăcere pe Ana Maria Mirica si Adi Nour. Originalul este http://youtu.be/6XirZDwvjYg, ceea ce nu e deloc întâmplător, antrenorul Brenciu a cântat melodia in duet cu Corina Chiriac in concertul din primăvara de la Sala Palatului.
  Cat despre prezenta lor in fata reflectoarelor, amândoi sunt actori talentati, Ana Maria la C-tin Tănase iar Adi la Național si Ion Dacian. Poate fiind mediatizati acum, vor ajunge si românii mai des la teatru.
  Sper sa nu dezamăgeasca emisiunea in continuare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.