Dor din dor se face rai

Am simţit să scriu un text despre dor ori de câte ori mi-a fost dor de un om, de un loc, de un sentiment. Dar cumva nu era niciodată momentul potrivit să cobor textul din gândurile mele în foaia virtuală. Şi azi, fără să ştiu şi fără să vreau să caut exact de unde vine, m-am întrebat dacă acest cuvânt, dor, vine de la a durea sau de la a dori. Eu am simţit că vine puţin de la amândouă dar mai mult de a dori, aş vrea să-i dăm dorului ceea ce i se cuvine şi anume un sens pozitiv. Şi sigur că are şi el sensul lui trist, când ţi-e dor şi doare şi nu ai nicio şansă să stingi dorul ci poate doar să-l domoleşti cu timpul. Ştiţi melodie de la Taxi Mi-e dor şi doare, nu? Mi-ar plăcea să aud şi o melodie de la ei pe tema dorului care nu doare ci doar strânge sufletul puţin şi se stinge de speranţa revederii.

Pentru că sunt un om care se ataşează exagerat de uşor de oameni şi de locuri, dorul e un sentiment care mă însoţeşte zi de zi în orice aş face. Mi-e dor de familie, mi-e dor de prieteni, mi-e dor de teii din Copou, de camera mea de la Iaşi, de mare, de munte, de vacanţele în care am fost, de clădirea veche, de colegii altor oameni, colegi care cândva au fost şi ai mei.

Mi-e dor de poveşti din seriale, mi-e dor de cărţi şi de personaje, de traduceri, mi-e dor vara de lalelele de primăvară, mi-e dor de Crăciun şi de zăpadă, mi-e dor de rochia de mireasă, mi-e dor de mine cea care-am fost deşi nu m-am schimbat aproape deloc, mi-e dor de blog când nu-mi pot ordona ideile să le scriu.

Mi-e dor de parfumuri, de muzică, de culori, de dansuri, de feluri de mâncare. Mi-e dor de râsete care te fac să te ţii cu mâinile de burtă. Mi-e dor de cuvinte potrivite şi de conversaţii lungi şi dese, de nopţi pierdute la poveşti.

Şi cu dorul în minte stau şi mă mă întreb cu inima strânsă, oare câţi dintre oamenii la care m-am gândit eu cât am scris cuvintele astea se gândesc şi ei cu dor la mine. Şi tare curioasă aş fi să ştiu în al cui dor mă regăsesc şi eu. Dacă mă regăsesc în vreo unul.

ill-miss-you-tattoo-on-wrist-graphicSursă foto

Advertisement

4 comments

  1. Mi se face dor de tine atunci cand nu imi /iti functioneaza WhatsApp-ul. In rest, ma regasesc in articolul tau!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.