Muzica face minuni

Aseară am fost să o ascult pe Alexandra Ușurelu în Parcul Titan (superb parc, apropo) pe Insula Artelor. Nu știam exact că era de fapt un spectacol mai complex unde au mai cântat ulterior și Monica Anghel, Nico, Cezar Ouatu, George Miron, un cor de copii și alții câțiva, spectacol organizat de Primăria Sectorului 3 și orchestrat de Andrei Tudor Band (și dirijat de Ionel Tudor). Atmosfera a fost foarte frumoasă, lângă lac, o seară de vară cu o idee de răcoare și mulți oameni strânși să se bucure de muzică într-un cadrul aproape de festival. Mi-am luat un răgaz să observ oamenii din jurul meu și am văzut, pe lângă mulți tineri care poate s-au oprit puțin din plimbarea lor de seară, o mulțime de oameni trecuți de prima tinerețe pentru care poate spectacolul acela era o gură de aer proaspăt din viețile lor apăsătoare și o amintire a vremurilor demult apuse. Nu m-am putut abține să nu mă gândesc, uitându-mă la fețele lor, dacă mai au bucurie în viață, dacă au pentru ce să mai trăiască, dacă are cine să le aline durerile, dacă se mai simt fericiți, dacă sunt mulțumiți de cum au trăit și dacă și-au găsit liniștea și împăcarea cu lumea asta. Poate uniii da, poate alții nu. Ceea ce știu sigur este că muzica face minuni cu sufletele oamenilor, muzica alină griji și readuce speranță și bucurie și aplauze și flori dăruite artiștilor. Muzica lasă amintiri frumoase și schimbă sentimente și răscolește ființe și salvează vieți.

 

Advertisement

4 comments

  1. Nu stiu daca s-a inregistrat comentul de mai devreme asa ca mai bine ma repet. Ziceam ca imi plac articolele tale din ultima vreme chiar si cele despre optimism. Sunt negativista de fel dar lucrez la asta.

  2. cred ca muzica ne face mai buni, mai simtitori, ne apropie, ne face sa ne scoatem masca si sa fim mai sinceri, liberi si chiar inocenti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.