Supereroi cu superputeri

Există un studiu ştiinţific care demonstrează că dacă stai aşa, în postura unui supererou timp de cinci minute înainte unui interviu, o prezentare importantă sau o sarcină foarte grea, nu doar că te vei simţi mai încrezător dar te vei şi descurca măsurabil mai bine.

Cu asta îşi începea Amelia pregătirea pentru o operaţie pe care niciun alt neurochirurg nu s-a încumetat să o facă până atunci. Cu cinci minute în care stătea în poziţia unui supererou pentru a-şi simţi şi mai palpabile superputerile.

Sigur că Amelia este un personaj din Anatomia lui Grey şi foarte puţini oameni îşi vor începe ziua de luni salvând viaţa cuiva printr-o operaţie pe creier care va revoluţiona lume medicinei.

Însă ştiu sigur că majoritatea dintre noi îşi va începe săptămâna cu prezentări, sarcini complicate sau chiar neplăcute la birou, discuţii, şedinţe, interviuri şi câte şi mai câte provocări şi necunoscute. Şi dacă la început vă veţi simţi stânjeniţi chiar şi faţă de voi înşivă să staţi în baie cinci minute în această postură, încercaţi măcar mental să vă invocaţi toate superputerile de care aveţi nevoie să fiţi supereroul propriei săptămâni.

Să începeţi săptămâna cu zâmbet larg, fruntea sus şi mintea deschisă ca şi cum nimic nu e prea greu pentru superputerile voastre.

Advertisement

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.