Universul tău

Atunci când a început Paolo Coelho să fie cunoscut şi pe la noi, s-a răspândit viral o frază motivaţională dintr-una dintre cărţile lui cele mai cunoscute, Alchimistul: Când îţi doreşti ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău”. La vârsta la care am citit eu cartea (undeva la început de adolescenţă, nu reţin exact perioada), a fost uşor să mă las impresionată de însemnătatea vorbelor respective. Apoi am auzit citatul de atâtea ori şi în atâtea contexte încât mi s-a părut un bullshit motivaţional departe de adevărul realităţii în care trăim.

Pentru că au fost momente când viaţa a părut că mi se aşează uneori parcă de la sine, am început să mai cochetez de departe cu ideea că lucrurile rele sau bune se întâmplă cu un motiv şi un scop final extraordinar şi hotărâtor pentru existenţa fiecărui om. Dar în continuare cred că nu Universul mare conspiră la îndeplinirea visurilor noastre ci Universul fiecăruia dintre noi. Poate că la asta s-a referit şi Coelho de fapt, nu ştiu exact. Însă ştiu sigur că atunci când îţi doreşti un lucru foarte tare, tot universul tău începe să creeze contextul potrivit pentru realizarea dorinţei. Începi încet încet să faci un plan, să cauţi soluţii, să cunoşti oameni, să nu-ţi mai pui singur piedică. Am observat des asta la mine. Atunci când n-am fost convinsă că dorinţa mea e chiar a mea, am căutat toate metodele posibile să mă sabotez (mai conştient sau mai inconştient) tocmai ca să-mi demonstrez că nu este ceeea ce-mi doresc cu adevărat.

Am avut multe visuri în viaţa mea de până acum. Pe unele le-am realizat, pe altele nu. Însă nu sunt atât de sigură că cele pe care nu le-am realizat au fost cu adevărat ale mele. Aşa că am ajuns să-mi testez autenticitatea propriilor dorinţe în funcţie de câte piedici reuşesc să-mi inventez ca să nu ajung să le fac reale.

Universul nu complotează aşa de tare să ni se aşeze nouă vieţile de la sine. Dacă se aşează înseamnă că am făcut pace cu noi înşine iar în mintea şi în sufletul nostru lucrurile sunt foarte clare. De aici şi până la împlinirea dorinţei calea este mult mai scurtă iar lucrurile se pot şi se vor aşeza chiar şi peste noapte (uneori la propriu alteori la figurat).

Să facem pace cu noi înşine şi să complotăm împreună cu propriul univers pentru împlinirea visurilor autentice.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.