Cu gândul la mare depărtare

Ieri participam la un seminar despre o viaţa bună şi cu sens trăită în sincron cu performanţa profesională şi conştientizam, într-un anume moment al sesiunii, că avem capacitatea să fim programatori ai propriei minţi şi să o îndepărtăm de gândurile rele şi de tristeţe atunci când avem senzaţia că vrea să alunece în direcţia respectivă. Trebuie doar să ne concentrăm suficient de mult gândul pe ceva atât de interesant pentru noi încât să ne scoată din starea negativă. Şi azi, fără să ştie că meditam la asta dar venită parcă să-mi confirme îndoiala informaţiei de ieri, o prietenă îmi povesteşte că ea, ori de câte ori are câte un gând neplăcut, se gândeşte la mare, că e la mare, că miroase marea, că vede marea, că aude marea. Şi funcţionează de minune. Acum mai trebuie să ne găsim cu toţii “marea” noastră la care să ne trimitem mintea în vacanţă câte o clipă şi nimic mai mult.

Şi uite aşa mă gândesc că n-ar fi rău ca din când în când să luăm toate gândurile negre şi să le colorăm puţin câte puţin. Nu o să putem să le colorăm din prima, negrul nu este o culoare uşor de estompat cu altceva. Cred că de asta ne şi lăsăm aşa des păgubaşi. Încercăm să colorăm tot negrul dintr-un singur strat, fără prea mult efort şi apoi ne dezumflăm că nu ne-a ieşit şi revenim la gândurile negre fără să ne gândim că poate trebuie mai multe straturi de culoare, aplicate în mai multe etape, în fiecare zi şi în nuanţele potrivite.

Şi când apar grijile şi dezamăgirile şi ne vine să ne luăm câmpii, mai bine ne luăm gândul cu totul şi să-l ducem pe mare sau pe câmpii colorate cu flori parfumate şi ceruri senine cu tristeţi puţine.

Advertisement

5 comments

  1. “Marea” mea este la mare … pe o plaja in nord unde marea este linistita si multi practica kiteboarding. Ma linisteste mult sa stau acolo la apus de soare sa ii vad cu zoara pe mare.

  2. Marea mea e in… Norvegia. Ceva din aerul acestei tari m-a fascinat complet, asa incat acum caut un prilej sa ma reintorc. My happy place ar fi intr-un spatiu decorat minimalist, in stil scandinav poate, cu lumanari aprinse, o canapea comoda cu multe perne, o cafea fierbinte si gandurile mele depanandu-se pe fuior. Spatiul asta ar fi undeva in mijlocul naturii, cu multa vegetatie si magie.
    Multumesc pentru exercitiul de imaginatie, Mihaela, m-ai facut sa visez!

  3. “Marea” mea este la tara. In momente mai putin fericite, gandul meu zboara inapoi in timp la vacantele de vara petrecute la bunici, alaturi de verisoarele mele!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.