Vreme de scris poveşti cu unghii colorate

Duminica e ziua mea de făcut unghiile. De obicei mi le fac singură şi pot să spun, lăsând modestia la o parte, că mă pricep destul de bine să le aranjez şi să aplic într-un strat perfect şi fără urme pe piele orice culoare de ojă. Duminica asta sar peste acest obicei, vă povestesc îndată de ce. Să o luăm cu începutul, doar titlul postării promite o poveste.

Anul trecut prin decembrie am făcut o dermatită de contact la cuticule (am aflat după vreo lună că asta e, după ce am mers la doctor şi când era prea târziu să mai salvez vreun colţ de unghie, nu încercaţi asta acasă, mergeţi la dermatolog de la primele semne că ceva e în neregulă) lucru care mi-a distrus, din rădăcină toate unghiile. Şi veţi spune că asta e, unghiile cresc. Da, în 6-7 luni, uneori mai mult. În tot acest timp, în afară de faptul că e inestestic ca naiba, mai şi doare şi agaţă şi ustură şi tot tacâmul de senzaţii. Eu, fan unghii frumoase date cu lac roşu sau negru sau auriu, am stat şi am plâns (uneori cu lacrimi adevărate) şi nu cred că în toată viaţa mea am mai stat atât de mult cu mâinile în buzunare.

Şi mereu începeam să spun câte un gând cu “când o să am eu unghii din nou…”. Îmi promisesem o super manichiură semipermanentă ca să sărbătoresc vindecarea şi urma să povestesc şi pe blog chinul unghiilor mele distruse măcar să înveţe cineva să nu mai spună ca mine “doar nu m-oi duce la doctor pentru o unghie”.

Cumva n-am reuşit să sărbătoresc cu super manichiura semipermanentă şi nici de povestit nu v-am povestit. Însă cum lucrurile se aşează parcă de la sine, săptămâna trecută am fost invitată să testez serviciile Ink Nails Studio, primului salon de manichiură din România care permite imprimarea oricărui model direct pe unghie folosind imprimanta Nails Art Printer.

Imprimarea se face pe orice tip de manichiură însă dacă vreţi să reziste, eu personal recomand ce mi-am făcut eu adică manichiură semipermanentă. Şi vă spun şi de ce îmi place acest tip de manichiură şi apoi vă spun şi de ce uneori prefer să mai iau o pauză de la ea. Plus: rezistă pe perioadă nedeterminată aş spune (ea nu se şterge însă unghia creşte şi inevitabil nu mai arată frumos la bază) deşi frumos arată în jur de două săptămâni chiar spre trei. Minus: dacă vrei să o dai jos după câteva zile trebuie să mergi tot la salon, asta dacă nu vrei să-ţi distrugi tu unghiile acasă cu totul ceea ce nu recomand. Cum pentru mine plusul cântăreşte mai mult decât minusul, prefer din când în când să mă răsfăţ cu acest tip de manichiură.

Dar destul despre unghii şi despre ojă şi mai mult despre imprimare. Ce-aş fi putut eu să-mi imprim pe unghii decât nişte … lalele? E adevărat că desenul la bază se vroia cu maci însă pe unghii la mine au devenit cumva…lalele roşii. Şi chiar bagi mâna într-o imprimantă? a fost prima întrebare pe care am primit-o. Da, chiar bagi mâna într-o imprimantă şiiiiii dacă ai grijă să stai cu degetul perfect nemişcat (nu ca mine la prima încercare), desenul din calculator iese direct pe unghie. Nu doare, nu frige, cea mai grea parte mi s-a părut să ţin degetele perfect nemişcate timp de aproape un minut cât a durat imprimarea.

Pentru că am avut ocazia să fiu acolo de la început în bucătăria internă a unghiilor vă mai împărtăşesc câteva secrete despre cel care a adus acest tip de manichiură în România. Este un el deşi poate v-aţi fi aşteptat să fie o ea, este un IT-ist fost corporatist şi proprietarul magazinului online de lenjerie de pat epat.ro.

Dacă vreţi să testaţi imprimanta minune puteţi să faceţi o programare de luni până vineri într 10:00 şi 20:00 la numărul de telefon 0723.860.502 (persoană de contact: Anca Stănciulescu). Locaţia este centrală, cam la 10 minute de mers pe jos pe Grigore Alexandrescu de la metrou de la Victoriei. Să sperăm că în timp va fi program şi în weekend sau mai de dimineaţă, cred că va fi bătaie pe programările de la ora 6 sau de la ora prânzului.

collage_photocat

Şi pentru că Ink Nails Studio a fost atât de generos cu mie şi mi-a oferit nu una ci două şedinţe de manichiură minunată, o donez pe a doua cuiva care va dori sa încerce imprimanta minune şi să ajute un suflet de copil în acelaşi timp. Licitaţia pentru voucher începe de la 100 de lei iar banii vor merge către Elena, un copil pentru care copilăria s-a oprit în loc la 10 ani atunci când a primit diagnosticul de leucemie limfoblastică. Voi expedia voucherul prin curier celui care dă mai mult şi îmi va trimite apoi dovada donaţiei în contul Elenei (Cont euro:RO46BRDE240SV69757562400.Poputa Aurora Cont lei:RO62BRDE240SV56388702400 Poputa Diana).

photo(2)

Advertisement

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.