2% pentru Hospice Casa Speranţei

Nu știu câți dintre voi știu (deși am o bănuială că mulți) că în fiecare an avem posibilitatea să donăm 2% din impozitul pe venit către o Asociație de noi aleasă, către o cauză de noi susținută. Poate că pentru unii înseamnă mult 2% iar pentru alții înseamnă destul de puțin însă important este că 2 și cu 2 și cu 2 și cu 2 (ați prins ideea) se adună și înseamnă o sumă care ar putea schimba soarta cuiva (fie om, fie pom, fie câine, fie ce vreți voi să mai fie). Este important de știut că suma respectivă oricum pleacă din buzunarele noastre lunar înainte să ajungă efectiv în buzunarele noastre deci nu trebuie să plătim nimic în plus. E la ofertă cumva. Dăm statului 16% impozit din venitul nostru brut iar statul dă mai departe, unde și dacă vrem noi 2% din ei. Singurul lucru pe care-l avem de făcut este să ne alegem cauza și să completăm un formular cu destul de puține câmpuri deci mai mult de un minut două nu ne ia. Odată ce avem formularul îl putem da direct reprezentatului asociației respective sau îl putem trimite către Administrația financiară de care aparținem.

12514043_10154480360592908_658234128892128497_o

De data asta nu vă mai cer să renunţaţi efectiv la o sumă din buzunarul vostru pentru Hospice Casa Speranţei ci vă rog doar să donaţi maxim 2 minute din timpul vostru să completaţi formularul prin care scoateţi 2% din impozitul vostru pe venit din buzunarul statului şi-l redirecţionaţi la cineva care îl poate folosi să readucă speranţă pacienţilor care se luptă cu un diagnostic necruţător şi familiilor acestora.

Nu există să nu aveți timp să completați un formular! Vorba unui bucătar de la Masterchef …”cum îmi spui tu mie că n-ai avut 3 secunde să guști preparatul”. Așa și eu…nu există să nu fie timp să completați un formular! Donați cui vreți, susțineți cauza pe care o aveți cel mai aproape de suflet dar donați!

Repet faptul că procedura redirecționării nu implică niciun cost, pentru că redirecționarea se face din impozitul care a fost reținut în 2015 de către stat din venitul obținut de tine.

• dacă ai fost salariat în 2015, descarcă de aici  Formularul 230​             

• dacă ai obținut venituri din activități independente în 2015, descarcă de aici Formularul 200

Dacă vreţi să vedeţi cu ochii voştri unde se duc banii şi să aflaţi mai multe despre cauză, sunt sigură că prietenii noştri de la Hospice Casa Speranţei vor fi încântaţi să ne primească în vizită. Trebuie doar să spuneţi 🙂

Dacă aţi decis că alegeţi să donaţi pentru Hospice, îmi puteţi trimite/aduce formularele pentru a le putea da mai departe în deplină siguranţă către reprezentanţii fundaţiei.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.