Sărbătoarea dragostei

Am spus-o şi o voi mai spune de cât ori voi avea ocazia, cred în fiecare motiv de sărbătoare şi de a sărbători. Dacă ar fi după mine aş lua câte o sărbătoare de peste tot de prin lume şi aş  face din fiecare zi din an un motiv de sărbătorire. Pentru că… de ce nu? Avem atâtea motive de îngrijorat şi de supărat şi de încruntat şi de întristat în vieţile noastre încât nu văd de ce ne-am dori să ne împotrivim unui motiv de sărbătoare sau de ce am privi altfel decât cu zâmbet şi drag o felicitare cu inimioare sau o floare într-o zi cu soare.

12695042_1313189002040377_1457825173496553924_o

Photo Credit: Laura Frunză

Şi acum nu vă imaginaţi că sunt prima care se aruncă peste pernuţele în formă de inimioare sau care calcă pe petale de trandafiri roşii printre lumânărele parfumate în ziua de 14 februarie. Nici n-am realizat ce zi este astăzi până nu m-am logat pe Facebook. Dar asta nu înseamnă că nu m-am bucurat şi n-am zâmbit ori de câte ori am văzut oameni care au găsit din ziua asta un motiv în plus de bucurie. Şi tot atunci m-am întrebat, de ce să te împotriveşti unor lucruri fireşti? Haideţi, fiţi buni, nu  mai huliţi îndrăgostiţii de dragoste 😉 Mai bine luaţi de vă bucuraţi de orice vreţi voi şi vă e drag pe lume…o persoană, o carte, o melodie, o prăjitură, o floare, un parfum, un serial, un meci de fotbal câştigat de echipa preferată, o mâncare…sau poate o postare pe un blog.

Advertisement

2 comments

  1. Un articol foarte dragut! Din ce am remarcat eu pe Facebook, lumea s-a cam impartit in urmatoarele categorii: jumate in cei care detesta Valentinul si bombane ca nu ne trebuie sarbatori ale dragostei ca doar ne dragostim in fiecare zi si nu trebuie sarbatoare cu inimioare, un sfert care propovaduiesc Dragobetele ca nu ne trebuie sarbatoare de import, si un sfert de miscellanea care fie fac glume la adresa sarbatorii, fie chiar o sarbatoresc si posteaza despre unde si cum si cu cine, fie posteaza citate inspirationale/motivationale atribuite unor mari intelepti, care fie ridica in slavi, fie defaimeaza dragostea. Un loc interesant Facebook asta in ziua de Valentin. E o analiza excelenta a societatii in care traim, in care oamenilor le vine mai usor sa deteste ceva si sa bombane si sa pufneasca din nas, decat sa iubeasca si sa zambeasca, acceptand orice ocazie pentru a sarbatori, a iubi si a fi iubit.
    Si ca idee, noi, romanii, am preluat sarbatoarea asta si am facut-o despre cupluri, dar nu este asa. Este ziua in care toti oamenii isi declara dragostea si in special copiii isi dau unul altuia felicitari. Uite un comic strip foarte dragut pe tema asta: https://www.facebook.com/FowlLanguageComics/photos/a.493300127413692.1073741826.481912555219116/968890459854654/?type=3&theater

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.