Buburuza din mare

Unii vin de la mare cu scoici, alţii cu nisip pe picioare, alţii cu sare în păr şi culoare de soare pe piele. Noi am venit cu ceva mai puţin obişnuit şi anume cu o buburuză cu o aripă rănită care s-a lipit de noi din mare şi a stat pe un deget protector de fetiţă până la Bucureşti şi apoi încă o noapte într-o cutiuţă special amenajată pentru ea, până când a decis să se facă nevăzută, lăsând în urmă un copil foarte dezamăgit. Se pare însă că doar se rătăcise pe la bucătărie şi, pe timp de noapte, a reapărut. Îngrijită cu multă dragoste şi atenţie, în scurt timp buburuza s-a făcut bine şi a putut să-şi ia zborul, în libertate, după ce aproape că devenise “animăluţ” de companie pentru Sonia, fetiţa care a salvat-o din mare.

Întotdeauna mi-au plăcut buburuzele şi au avut o categorie specială la mine pe blog. Ba chiar acum opt ani am scris ce simbolizează buburuza în folclorul american: “Ladybug symbolizes change, letting go of fear, and setting out on new adventures! According to them, “often ladybugs will appear to us when we have an opportunity to succeed, grow, and start something new. All of the beetle family transform from larvae to adult, showing us we too can transform our lives.” Mai pe româneşte, buburuzele simbolizează schimbarea, renunţarea la frică şi pornirea în aventuri noi! Adesea buburuzele vor apărea în viaţa noastră când avem ocazia să reuşim, să creştem şi să începem o nouă experienţă. Buburuzele se transformă din larve şi ne arată că şi noi ne putem tranforma vieţile.

Cu atât mai mult în cazul nostru, această buburuză magică a reuşit să aducă bucurie, speranţă, încredere şi mult curaj. Ştiam deja, nimic nu este întâmplător. Dar acum mi-e şi mai clar.

Ca să vă convingeţi şi mai mult ce dragi în sunt, iată cum arăta colecţia mea de buburuze acum opt ani 🙂

dsc00053

Advertisement

2 comments

  1. Chiar nimic nu e intamplator…Ai botezat o fetita acum 6 ani, care a avut ca pseudonim, inca din stadiul de fat, “gargaritza”, la botez-tematica de baza – “gargaritza”. Te-ai pregatit in detaliu si asta nu se uita. Totusi, abia acum aflu de pasiunea ta pentru buburuze!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.