Oamenii fericiţi citesc

Deşi sunt pasionată de lectură, sunt şi perioade în care nu am răbdare să citesc, îmi fug ochii printre rânduri şi nu reuşesc să mă conectez cu povestea, oricare ar fi ea. Dar şi când ies din perioadele astea, mi-e poftă să-mi reînnoiesc biblioteca în loc să mai dau o căutare prin ea pentru un titlul cumpărat mai demult şi rămas încă necitit.

Aşa am ajuns astăzi la mall şi, chiar dacă n-am rezistat să nu intru într-un magazin de rochii şi altul de parfumuri, am fost hotărâtă din start să las bani doar într-un singur loc şi anume într-o librărie. Ştiu că e mai comod şi mai ieftin să comanzi cărţile de pe internet însă atunci când am poftă de cărţi noi, îmi place să mă plimb printre rafturi, să le văd, să le simt mirosul, să le probez, adică să citesc, dacă se poate, câte un pasaj din ele înainte să le cumpăr.

Pentru că nu mai fusesem de ceva timp prin librării, uitasem cât de scumpe sunt cărţile. Niciunul dintre titlurile care mi-au atras atenţia nu costa sub 35 de lei. Nu mai spun de alte titluri care erau peste 60 – 70 lei. Aproape că eram tentată să nu îmi mai cumpăr nimic. Dar apoi mi-am dat mental două palme când mi-am dat seama cu câtă uşurinţă dau 50 lei pe o mascara sau 20 lei pe o ojă sau 30 pe o cremă sau alte câteva sute pe un parfum, rochie sau pantofi. Şi ştiu că n-are legătură una cu alta, că fiecare are nevoi variate însă prea tare m-am obişnuit eu în ultima vreme să-mi cumpăr cărţi doar la reduceri de la târguri încât am uitat cât costă ele la preţ întreg.

O mică târguială însă tot am făcut pentru că, la una dintre editurile mele favorite şi anume Editura Trei, puteai să cumperi trei cărţi şi să plăteşti doar două, în limita titlurilor şi a stocului disponibil, bineînţeles. Nu mi-a fost deloc greu să mă decid pentru că, atunci când văd ceva (valabil pentru toate lucrurile pe care mi le cumpăr) ştiu de la prima vedere dacă vreau sau nu să cumpăr. Trei titluri mi-au făcut cu ochiul, trei titluri am cumpărat.

Abia aştept să mă pierd printre paginile primei cărţi, cele 101 poveşti vindecătoare pentru adulţi. Dacă este atât de roz precum pare, v-o recomand ulterior şi vouă. Văd că pe site e chiar la reducere 😉 Voi ce carte citiţi acum?

img_0880

Advertisement

4 comments

  1. Îmi place titlul Oamenii fericiți citesc și beau cafea, dar se pare că romanul nu e la înălțimea titlului. A fost o găselniță bună de marketing. Sunt curioasă totuși cum ți s-a părut ție cartea. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.