LP

A trecut o săptămână de când mă ţin să vă povestesc cum a fost la concert la LP. Pentru cine nu ştie (deşi mi-e greu să cred că n-aţi auzit măcar o dată Lost on you), LP, pe numele ei din acte Laura Pergolizzi, este o cântăreaţă şi compozitoare (extraordinară dacă mă întrebi pe mine) din America şi nu din Italia aşa cum ne-ar face să credem numele ei. După ce am ascultat Lost on You pe repeat zile în şir, am descoperit din întâmplare o altă melodie a ei care îmi place foarte tare şi anume Forever Now. Adormisem într-o seară în sufragerie iar canalul de youtube reda melodii aleatoriu în funcţie de ultima ascultare. M-am trezit la această melodie aşa cum mă trezesc eu (la propriu sau la figurat) de fiecare dată când aud sunete mai mult cu sufletul decât cu urechile. Apoi am aflat că va cânta în cadrul festivalului Full Moon şi mi-am pus întrebarea dacă merită să dau banii pe bilet ca să aud doar câteva melodii cântate de ea live. Am decis până la urmă să-mi ascult emisfera dreaptă a creierului şi să o ignor pe cea stângă care n-ar fi acceptat cheltuiala şi am cumpărat bilete pe ultima sută de metri.

S-a dovedit a fi una dintre cele mai bune investiţii făcute în ultima perioadă. V-aţi putea întreba ce am câştigat pe termen lung din această investiţie. Ei bine, nişte amintiri ale unui sentiment pe care am ajuns să-l trăiesc din ce în ce mai rar într-o lume în care rareori mă mai surprinde ceva foarte tare. A cântat 1 ora şi 15 minute în total (cu tot cu bis), melodii pe care le ştiam şi altele pe care nu le ştiam. S-a auzit live mai bine decât se aude orice clip de pe youtube cu ea. Vocea ei mi s-a părut mai mult decât wow. Aşa talent şi atâta modestie în interacţiunea cu publicul, m-a emoţionat de jur că am plâns la unele melodii, atâta emoţie au adunat.

Dincolo de calităţile ei extraordinare vocale şi instrumentale, LP compune piese şi pentru alţi artişti (gen Rihanna) însă tare mi-a fost tristeţea că ea nu a adunat atâta populaţie la concertul ei cum ar fi adunat ceilalţi. Şi asta pentru că, probabil, nu a fost suficient de bine promovată, cel puţin prietenii pe care-i am eu şi ar fi vrut să vină au avut acelaşi dubiu ca şi mine, dacă o să cânte doar 2-3 melodii…e cam scump biletul. După ce am ascultat-o live, chiar şi 2-3 melodii dacă le cânta aşa cum le-a cântat, ar fi meritat.

Sunt artişti care scot câte o piesă virală şi apoi dispar din interesul publicului la fel de repede cum au apărut. Nu o lăsaţi pe LP să dispară din interesul vostru, este un talent rar pe lume. Apropo, melodia care încheie sezonul 4 din Orange is the New Black, Muddy Waters, este a ei şi este ….nu mai ştiu ce adjective să folosesc să exprim cât de mişto este.

hqdefault

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.