De la ultima parcare încoace

Deşi n-am mai avut eu stare de stat şi de povestit, multe s-au mai petrecut de când n-am mai parcat nicio grijă şi nici vreo bucurie pe blog. Aşa că încep acum să relatez, ce anume cred eu că ar fi de interes pentru voi. Pentru că aşa ca în public speaking, şi pe blog este despre voi, adică public/cititori, şi nu despre mine.

Şi dacă tot am menţionat despre public speaking, trebuie să vă spun că m-am gândit mult înainte să accept invitaţia Self Trust Academy de a participa la cursul lor de public speaking. Eram obosită şi nu credeam că voi reuşi să investesc două zile dintr-un weekend plus alte două seri din săptămâna următoare. Părea prea mult pentru mine în condiţiile în care, de luni bune spre un an deja, nu am mai avut concediu deloc iar multe weekenduri şi seri fuseseră deja investite tot în muncă. Tare rău mi-ar fi părut dacă n-aş fi profitat de această ocazie de a investi timp în dezvoltarea mea pentru că a fost într-adevăr o experienţă minunată în care am descoperit lucruri pe care le conştientizam şi pe care implicit nici nu le corectam, am cunoscut o grupă de oameni de la care am avut multe de învăţat şi în faţa cărora nu mi-a fost nicio clipă teamă să fiu vulnerabilă, să recunosc când nu ştiu, să mă deblochez singură atunci când tot singură mă blochez şi multe altele pe care le veţi descoperi şi voi, dacă vă veţi da voie şi dacă veţi investi în acest curs.

Trebuie să recunosc faptul că nu mi-a mai rămas aşa mult timp de scris şi pentru că am făcut binging de seriale şi filme ori de câte ori am avut câteva ore libere. Am reuşit astfel să ajung la zi cu Mistresses, Younger, This is Us, Grey’s Anatomy (cu Grey’s sunt mereu la zi, oricum) şi am început un serial nou Big Little Lies despre care nu ştiu încă să vă spun dacă-mi place sau nu, încă am mixed feeligs.

Dintre filmele văzute în ultima perioadă cel mai mult mi-au ajuns la suflet Manchester by the Sea, La La Land şi Hacksaw Ridge. Nu pot să spun acelaşi lucru şi despre Moonlight sau Collateral Beauty la care m-am uitat din curiozitate şi care, pentru mine, au însemnat o mare pierdere de vreme. Eu judec filmele după modul în care m-au făcut să mă simt iar cele două filme nu m-au făcut să mă simt în niciun fel, poate doar plictisită.

În ultima lună am început şi câteva cărţi dar n-am reuşit să termin efectiv niciuna aşa că dezbatem acest subiect într-o altă postare în care voi avea şi ceva despre care să vă povestesc.

Un lucru pe care l-am făcut nou în această perioadă a fost să mănânc sushi pentru prima oară şi pot să spun că a fost o experienţă foarte plăcută. Am fost la Kanpai şi, deşi în continuare nu îmi place peştele crud, am avut multe alte variante delicioase de încercat cum ar fi burgerul din peşte cu chiflă de orez (eu sunt fan orez aşa că nu avea cum să nu-mi placă), o supă delicioasă cu carne de porc dar şi sushi-ul crocant şi gătit la care mă gândesc de atunci şi-mi lasă mereu gura apă.

Apropo de restaurante, am încercat acum ceva timp un local care pare să fie foarte mişto dacă te uiţi pe net. Cred că au investit mai mult în site decât în local pentru că ce am găsit nu are mare legătură cu ce e pe net. Deşi eram singurii clienţi de acolo care mâncau, a durat o veşnicie până să vină mâncarea iar personalul mi s-a părut, în unele situaţii, de-a dreptul obraznic. Mâncarea însă a fost foarte bună şi proaspătă, ba chiar am mâncat cele mai bune clătite pe care le-am mâncat eu vreodată la un restaurat. Nu ştiu dacă cireaşa de pe tort a fost faptul că am cerut încă o sticlă de vin şi au spus că nu mai au vin de niciun fel. Destul de ciudat având în vedere că noi am ales un vin din lista lor de vinuri şi ni l-au adus fix pe acela iar apoi ca prin minune s-a evaporat tot restul vinului din local. Amuzant a fost faptul că ospătăriţa ne-a zis extrem de senină că mâine vor aduce vin, de parcă noi am fi stat până mâine sau ar fi fost primul loc în care ne-am fi întors a doua zi.  De fapt cireaşa de pe tort a fost faptul că la intrare scria clar că poţi plăti cu cardul iar când ne-au adus nota ne-au zis senin şi credit că nu au POS şi a trebuit să ne scotocim prin toate buzunarele, mai să rămânem la spălat vase că nu aveam suficient cash. Cu toate astea, dacă aveţi drum pe acolo, aveţi cash la voi, nu vă grăbiţi şi nici nu vă e poftă de vin, recomand să încercaţi mâncarea sau măcar clătitele, singurul desert pe care-l mai aveau dintr-un meniu foarte generos de altfel.

Dacă tot am vorbit despre mâncare mă simt responsabilă să vorbesc şi despre sport. De aproximativ o lună, merg săptămânal la o clasă de TRX de la Jatomi Fitness din Afi Controceni, clasă pe care v-o recomand cu drag, nu aveţi cum să nu plecaţi cu picioarele tremurânde de acolo însă vă spun din experienţă că acest tip de atrenament este foarte eficient dacă este efectuat corect şi constant. Îmi completez antrenamentele cu clasele Lady Fit, alergat dar şi TRX acasă. Nicio săptămână fără sport, oricât de greu şi de obositor ar părea, sportul ne încarcă de fapt de energie şi de o stare de bine.

Un alt lucru care m-a bucurat în ultima lună este şi faptul că am avut ocazia să merg la un liceu din Bucureşti şi să povestesc cu elevii de acolo despre carieră, curaj, încredere în sine, dezvoltare personală în general, o experienţă care m-a încărcat cu entuziasm şi bucurie cât să-mi ajungă şi acum.

Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus parte din povestea mea şi acum vă încurajez să profitaţi de restul de duminică şi să începeţi săptămâna cu drag şi spor!

collage_photocat

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.