Life Hax – Switch to Happiness

Am primit prezentarea despre Life Hax pe emailul de serviciu într-o zi foarte ocupată în care puteam să-mi arunc ochii pe mailuri doar să văd dacă arde ceva undeva. Lucrând într-o companie de IT, primul cuvânt pe care mi-au cazut ochii din fraza “LifeHax #1 este locul unde life hackeri aspiranţi şi mai experimentaţi se întâlnesc şi fac schimb de experienţe într-o conferinţă desfăşurată într-un cadru deosebit şi după o agendă inedită” a fost hackeri 😀 Mintea mea se pare că a exclus cuvântul life din ecuaţie şi s-a gândit automat că este un eveniment dedicat ITiştilor.

Ei bine da, este şi pentru ITişti dar nu doar pentru ei pentru că odată ce am aşezat la locul lui şi cuvântul life, a ieşit un cu totul alt concept despre care auzisem dar nu ştiam că se numeşte aşa. Ba chiar eu însămi mă consider, în zilele mele bune, un life hacker aspirant.

Ce înseamnă, pe scurt: life hackingul este o modalitate holistică de evoluţie personală şi profesională prin schimbări graduale de comportamente. Comportamentele noastre. Nu ale altora. Deşi, cel mai probabil, odată schimbate comportamentele noastre, e puţin probabil să nu reuşim să-i virusăm, într-o măsură mai mică sau mai mare, şi pe cei de lângă noi.

Ce se întâmplă la conferinţă: conversaţiile (nu discursurile, vor fi conversaţii interactive) sunt structurate pe hacking în viaţa profesională (productivitate, setare de obiective, managementul timpului  şi altele), hacking în viaţa personală (sănătate, dietă, mod de gândire, bunăstare personală şi altele), construirea comunităţii LifeHax. Şi pentru că digerăm mai bine informaţia odată cu cafeaua, prânzul şi cocktailul, organizatorii ne anunţă că sunt deja şi toate acestea pe program.

Cine sunt speakerii cu care vom avea conversaţiile: Andrei Roșu, Simcha Gluck, Dan Luca, Larisa Petrini, Steven D’Souza, Geo Bogdan (deocamdată, înţeleg că e posibil să mai fie încă cineva). Cine sunt ei şi cu ce discuţii v-ar putea provoca, aflaţi de pe site sau, şi mai comod, dacă urmăriţi pagina de Facebook LifeHax.

Ce ne costă: sunt mai multe variante de preţuri pe care le găsiţi pe site însă e păcat să nu profităm de săptămâna dragostei (săptămâna asta, mai exact) când putem să cumpărăm un bilet cadou cuiva drag şi mai primim unul gratis ca să putem merge şi noi. Mai exact,comandă cel puțin 2 bilete şi ai un preț de 94.50 EUR per bilet! Apoi preţurile revin la forma iniţială până când, sper eu, că vom mai avea şi altă posibilitate de discount până la eveniment. Eu, de exemplu, nu mi-am luat încă bilet, pentru că în martie este ziua mea şi…. dacă tot sunt născută pe 2.03….pare aşa ca un făcut că pe 23 martie să merg la un eveniment în care să încep să îmbunătăţesc şi mai mult această versiune a mea aproape upgradată la 3.4 😀 (mai pe româneşte, sper să-l primesc cadou şi…dacă nu se întâmplă, mi-l fac eu cadou că na, până la urmă life hackingul este despre a prelua controlul asupra propriei persoane).

Cââât? Da, anticipez această reacţie la mulţi dintre cititori pentru că na, şi eu am avut-o, recunosc. De asta am vrut să înţeleg şi mai bine ce cumpăr şi ce-i încurajez şi pe alţii să cumpere.

Ce cumperi: Dincolo de o zi de conferinţă, cumperi o întreagă experienţă, sper eu, pentru toate celelalte zile de după ziua conferinţei. Dacă vezi lucrurile aşa, atunci parcă nu mai pare atât de scump preţul în euro afişat pe site. Pare chiar un chilipir. Şi asta pentru că acest concept de LifeHax nu este gândit să-ţi administreze o pastilă a fericirii şi a succesului profesional şi personal cu efect limitat ci funcţionează mai degrabă cu eliberare prelungită. Şi atunci, ziua conferinţei este doar începutul construirii bulgărelui. Mai primeşti şi un goodie bag la alegere în care se află tot o experienţă şi nu un obiect. Se mai rostogoleşte bulgărele puţin şi intri în comunitatea LifeHax iar de acolo, nu cred că mai e vreo surpriză pentru nimeni, de fiecare dintre noi depinde ce facem pe mai departe cu ce-am primit.

 

Advertisement

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.