Lifehax #1, despre evoluţie personală

Vă povesteam într-o postare anterioară despre conceptul de Lifehax şi despre evenimentul Lifehax #1 la care urma să merg pe 23 martie. Iată că a venit şi ziua de 23 martie, o zi frumoasă de iarnă cu multă zăpadă afară dar cu tot atâta primăvară în suflet.

N-am mai avut demult o zi de lucru pe care să o petrec doar pentru mine şi aveam de gând să mă bucur de ea din plin. Sinceră să fiu, de dimineaţă nu se arăta o zi prea grozavă. Deşi afară ningea necontenit eu am ieşit din casă îmbrăcată nu prea în acord cu sezonul, motiv pentru care după primele alunecări m-am întors acasă pentru a mă echipa corespunzător.

Din fericire am reuşit să ajung la timp şi, după ce  am băut o cafea bună de de la Kups B,  am intrat în sala de eveniment with an empty cup (cu un pahar gol, la modul figurat vorbind, evident) ca să-l pot umple cu multă motivaţie, educaţie şi inspiraţie, 3 elemente cheie care să mă sprijine apoi în drumul meu spre evoluţie personală.

Am ajuns târziu acasă pentru că am mai fost şi la un alt eveniment imediat după însă nu aş vrea să închei seara fără a vă da şi vouă să gustaţi câte puţin din paharul cu motivaţie, educaţie şi inspiraţie în 10 idei şi întrebări la care vă invit să reflectaţi.

  1. Lumea este foarte complexă iar a nu şti lucruri este perfect normal, nu e nicio ruşine. Cunoaşterea are şi ea limitele ei. V-aţi gândit vreodată că oamenii care ştiu mai puţine lucruri au mai multă încredere în ei (overconfidence) iar cei care ştiu mai multe au o încredere în sine mai realistă?
  2. Conştientizarea este primul pas care generează schimbarea.
  3. Mergi cu mintea deschisă către orice experienţă. În mintea unui începător sunt multe posibilităţi, în mintea unui expert…doar câteva.
  4. Înainte de a te apuca de un nou proiect, asigură-te că l-ai terminat pe cel anterior.
  5. De ce ai începe de mâine să te trezeşti mai dimineaţă decât până acum? Pentru că dimineaţa avem o energie de decolare, proactivă, în timp ce seara avem o energie de aterizare, reactivă iar voinţa noastră este la un nivel minim. Stabileşte-ţi un “de ce” puternic pentru ca mai apoi “cum-ul” să aibă valoare.
  6. Oare de multe ori când spunem “nu am timp” nu spunem de fapt într-o formă mascată că “nu mi-e clar“, “nu ştiu“, “sunt confuz“?
  7. Cum arată busola valorilor tale personale, fundamentele fiinţei tale?
  8. Cât de des putem spune că avem mintea în acelaşi loc unde ne este şi corpul? #mindfulness
  9. Degeaba faci repede şi bine lucruri pe care n-ar trebui să le faci deloc, niciodată.
  10. Ce-ar fi dacă ne-am concentra să facem mai puţin dar să fim mai mult?

Unul dintre lucrurile care mi-a plăcut cel mai mult la eveniment a fost posibilitatea de a interacţiona cu speakerii prin intermediul unei aplicaţii prin care fie puneai întrebări, fie răspundeai la întrebările pe care speakerii le aveau pregătite pentru public, văzând apoi în timp real pe ecran rezultatele mini-survey-urilor care se întâmplau live. Aveai posibilitatea să dai rating-uri şi feedback pentru fiecare moment din program dar şi să te conectezi cu ceilalţi participanţi. Online-ul s-a îmbinat frumos cu offline-ul şi comunitatea lifehax începe să prindă un contur din ce în ce mai clar.

Acest eveniment unic şi interactiv de Lifehax a fost primul din multe altele care vor veni. Mulţumesc organizatorilor pentru ocazia de a fi participat şi pentru primirea călduroasă în rândul life hackerilor de cursă lungă. Veţi mai auzi multe de la mine despre acest concept însă deocamdată mă opresc aici pentru că … nevoie de odihnă.

*Speakerii de la care am preluat ideile de mai sus: Steven D’Souza, Andrei Roşu, Dan Luca, Alis Anagnostakis.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.