Mr. Nobody

Deși sfârșitul de săptămână a ajuns și el aproape de sfârșit, las și eu aici o recomandare de film, s-o salvați în draft pentru când aveți două ore și jumătate de pierdut de câștigat. Mr. Nobody este un film apărut în 2009 dar cumva drumurile nu ni s-au intersectat deloc până aseară când, absolut întâmplător, când căutam un film cu însemnătate, am dat peste Nimeni.

Nemo Nobody, interpretat, în varianta adultă, de Jared Leto (solistul de la Thirty Seconds to Mars), este povestea unui băiețel care este pus în fața unei alegeri care, vedem în desfășurarea întregului film, i-ar schimba radical cursul vieții sub o formă sau alta. Aflat pe peronul unei gări, el trebuie să aleagă dacă să rămână cu tatăl lui sau să meargă cu mama sa, dupa ce aceștia au decis să se separe.

Nu vă spun mai multe pentru că orice aș spune ar fi spoiler într-o formă sau alta însă pot să vă povestesc despre revelația pe care am avut-o cu privire la cât de talentat mi se pare acest actor, Jared Leto, pe care poate unii dintre voi îl știu doar în postura de solist sau alții doar în postura de actor. Pentru că el are niște schimbări radicale de look în fiecare film în care a jucat, nu am realizat că a fost chiar unul dintre personajele principale din Dallas Buyers Club, un film care mi-a plăcut foarte mult și pe care, dacă nu ați apucat încă, vă recomand să-l vedeți.

Vă vine să credeți că a jucat și în Chapter 27, unde, cu vreo 40 de kilograme în plus pe care le-a luat special pentru acest film, este absolut de nerecunoscut? Deși clar nu e sănătos cum și-a transformat corpul special pentru roluri (să devină piele și os pentru Dallas Buyers Club sau supraponderal pentru Chapter 27), Jared pare genul de actor care merge până în pânzele albe pentru a fi cât mai credibil în pielea personajelor pe care alege să le interpreteze.

Am deviat un pic de la subiect însă ideea principală cu care aș vrea să rămâneți este că trebuie să adăugați acest film pe lista voastră de to view 🙂 Și dacă nu v-am convins, vă las cu câteva replici din film care, sper eu, să vă facă și mai curioși.

Nemo:I’m not afraid to die, I’m afraid I haven’t lived enough. It should be written on every school chalkboard, ‘Life is a playground or nothing.’

 

Nemo: Each of these lives is the right one! Every path is the right path. Everything could have been anything else and it would have just as much meaning.

Nemo age 9: If you mix the mashed potatoes and sauce, you can’t separate them later. It’s forever. The smoke comes out of Daddy’s cigarette, but it never goes back in. We cannot go back. That’s why it’s hard to choose. You have to make the right choice. As long as you don’t choose, everything remains possible.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.