Drag de mare

Nu știu alții cum sunt dar eu dacă ajung și câteva ore la mare mă încarc cu bucurie și energie să-mi ajută pentru o săptămână. Sunt weekenduri în care în afară de treburi, casnice, muncă și eventual o plimbare prin parcul din cartier, nu simt că fac mare lucru. Și trec orele cât ai pocni din degete și parcă nu simt că e cu folos pentru refacerea energiei după zilele pline din timpul săptămânii.

Weekendul acesta a fost cu totul altfel. Am ajuns vineri seara la Constanța și, deși mi-aș fi dorit să sar din mașină direct pe nisip, am fost convinsă să am răbdare până dimineața. N-am mai fost în Mamaia de vreo 6 ani (pentru că am descoperit Vama) însă, deși diferită de locurile în care merg de obicei, pot să spun că mi-a plăcut, chiar dacă bucata de plajă pe care am stat era un podium pentru branduri scumpe de costume de baie dar și reclame vizibile la chirurgi plasticieni. Apa era caldă, plaja curată, cocktailurile reci, soarele numai bun de fierbinte (nu că ar fi meritul plajei). Ba chiar am experimentat și prima mea ploaie pe plajă, un sentiment plăcut și răcoros pe care nu l-aș fi părăsit dacă nu ar fi fost pofta de mâncare atât de pronunțată.

Am mâncat în Constanța la Dana la ceaun cel mai bun crap prăjit cu mămăliguță din viața mea deși vă recomand, dacă mergeți, să încercați dintre specialitățile casei (eu aveam prea mare poftă de pește însă am gustat câte puțin și din celelalte farfurii). Asta după ce ne-am înfruptat din jumări și țuică. Un vin bun și niște clătite cu brânză și stafide și ne-am rostogolit până pe faleză, să facem loc și pentru cină.

618b86ad-fa9d-4da9-948a-fbbd20b89b9e

Un pui de somn, o ușoară mahmureală pe care am dres-o cu cea mai bună quesadilla pe care am mâncat-o până acum (Burgheria, pe Tomis 107), o plimbare pe malul mării în miez de noapte și un mojito și apoi un pui mai mare de somn până a doua zi când urma să testăm altă plajă, de data aceasta cu mult mai multă normalitate și mai discretă, IpaNera. Cocktailuri atent preparate, plajă, mâncare genial de bună, atmosferă plăcută, decouri simple, naturale și pictate cu suflet, masaj, o oază de bucurie, dacă nu mă credeți,  poposiți măcar câteva minute și nu veți vrea să plecați prea curând. Am regretat puțin că în urmă cu o zi ne-am oprit spontan la plaja de lângă, unde am așteptat o oră numai să ne bage cineva în seamă pentru o comandă, unde totul era mai scump dar mai puțin calitativ. De acum știm și aș vrea să știți și voi.

Iar dacă încă nu v-am convins eu, poate vă convinge  cocktailul. Dacă ați fost pe acolo sau vă propuneți să mergeți, mi-ar plăcea să-mi povestiți experiența voastră, eu sigur acolo voi poposi de fiecare dacă când voi ajunge în Constanța & Mamaia.

Am ajuns duminică seara târziu și, în ciuda puținelor ore dormite, am avut azi multă energie să fac ce mi-am propus. Aerul de mare îmi priește!

Să aveți zile pline de mângâieri de soare și briză de mare!

One comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.