Zile bune

Sunt zile numai bune de citit. Altele de stat cu ochii în soare (când e, când nu e, ni-l imaginăm) și visat. Sunt zile bune de mers la teatru. Și în alte zile bune, la un spectacol de standup comedy sau la un film. Alte zile bune de stat în pătură și recuperat două episoade din Anatomia lui Grey sau oricare alt serial pansament de suflet pentru fiecare.

Sunt zile bune de muncit, de ieșit, de plimbat, de călătorit, de vizitat oameni dragi sau obiective turistice sau ambele deodată. Zile bune de jucat cu pisici sau ce animale de companie are fiecare. Zile bune de făcut curat și de aranjat lucruri în dulapuri. Sunt zile bune de aruncat sau donat și eliberat loc pentru alte lucruri sau pentru aer, pur și simplu.

Sunt zile bune de stat de vorbă cu orele cu oameni, la telefon sau în persoană. Zile de recuperat povești care ni s-au întâmplat, și de o parte și de alta. Zile bune de gândit și de sfătuit. Și alte zile bune de meditat sau de aranjat gânduri rebele care circulă fără ordine în minte.

Sunt zile bune de inspirat și de expirat aer, parfum de flori și natura în culori.

Sunt zile bune de rezolvat lucruri, zile bune cu obligații și angajamente. Zile bune pline și zile bune mai domoale. Zile bune cu de toate, altele cu simplitate.

Sunt zile bune în care zâmbim și zile bune în care ne cuprinde melancolia și preferăm să așezăm zâmbetul seara pe raft, să-l îmbrăcăm în vis și să ne trezim a doua zi deja cu el pe față.

Și oricât de nebune ar părea unele zile, tot sunt bune. Prin simplul fapt că sunt. Și că suntem și noi în ele.

Advertisement

2 comments

  1. Interesant e ca am citit articolul asta in data postarii si mi-a parut ok. Ciudat e ca acum recitindu-l in “reader” a miscat ceva in mine. Pentru o secunda ai creat agenda perfecta “time to do this- thick, time to do that, not thicked yet”. Mai mult, m-ai facut sa imi doresc sa bifez niste lucruri pe care le aveam de mult pe lista. Niste cuvinte simple, dar atat de bine scurse in idei si randuri. Thank you! Made my day (or better said, night, pentru ca e 1:32 cand recitesc articolul)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.