Cum ar fi dacă CV-ul tău ar vorbi?

Există rețeta CV-ului perfect și făcut ca la carte? Discutabil. Perfect pentru cine și după care cărți? Pentru că gusturile nu se discută, chiar și în materie de CV-uri.

Unele persoane care recrutează preferă CV-urile mai lungi, altele mai succinte, nivelul de detalii depinde și de tipul de job pe care-l are fiecare, e importantă partea vizuală, ce spune despre tine dincolo de abilitățile profesionale, cât de creativ, cât de concret, ce pot vedea eu ca manager în câteva rânduri care să mă facă să te vreau în echipa mea/compania mea.

Și mi-ar plăcea, ca dincolo de detalierea competențelor și experiențelor și recomandărilor și scrisorilor de intenție (pe care vreau cu siguranță să le citesc), să te văd pe tine, așa cum ești tu, dincolo de ceea ce citesc despre tine.

Lăsând la o parte experiența de manager sau Recruiter/HR, și mie, candidat, mi-ar plăcea ca mesajul meu să ajungă mai direct și mai rapid la potențialii mei angajatori/clienți, să transmit vibe-ul și entuziasmul și motivația care nu transpar mereu din ce scriem dar cu siguranță ajută ce spunem și cum spunem.

Și după această mică mare introducere, vreau să vă povestesc despre SeeV – a CV u can see, un proiect despre care am aflat din online dar care m-a atras așa de mult, încât am ținut neapărat să cunosc echipa și în offline, ceea ce s-a și întâmplat (poza stă mărturie pentru a doua întâlnire, chiar cafeaua din această dimineață).

Am stat o grămadă la povești și tare plăcut a fost. Ce bine ar fi să avem atâta vreme la dispoziție să atragem atenția și unui angajator… Oare ai putea să-i captezi atenția într-un video de o oră sau două? Cel mai probabil că nu, timpul este o resursă limitată pentru toată lumea, așa că fiecare alege cât poate de înțelept în ce-l investește.

Așa că ce-ar fi să-ți faci un SeeV în care concentrezi, în 2 minute, esența a ceea ce vrei să transmiți tu cuiva cu care ai vrea să lucrezi? Pitch-ul, teaser-ul, trailer-ul, cum vrei tu să-i spui, în care să fii tu, autentic și vulnerabil și real.

Destul cu vorba, mai bine te uiți pe canalul de Youtube și începi să te gândești ce-ai spune  tu despre tine ca profesionist în 2 minute? Și, după ce te-ai hotărât, contactează echipa și pune în practică.

În luna decembrie poți beneficia de un preț redus, așa că dacă ți-ai pus pe lista de intenții pe anul următor o schimbare de carieră, începe din decembrie cu un SeeV u can see. Ar putea fi chiar un cadou mișto de Crăciun pentru cineva.

Sunt tare curioasă cum ți se pare și sunt convinsă că și echipa SeeV abia așteaptă feedback-ul tău!

Advertisement

2 comments

  1. Si mie mi-a placut ideea lor de cand am vazut-o. Am si vazut unul sau doua filmulete si sunt foarte profi realizate. As putea sa-mi fac si eu unul pentru blogger, sa il dau clientilor care cauta campanii 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.