The Morning Show și alte seriale

La ceas de seară, mi se năzare să scriu o postare despre un serial care se numește The Morning Show. (Emisiunea de dimineață sau un soi de Neața cu Jennifer Aniston și Reese Witherspoon ).

Am aflat despre serial de pe pagina de Instagram a lui Reese, pe care o urmăresc încă de dinainte să abandonez Big Little Lies (o miniserie care m-a entuziasmat în sezonul 1 însă nu m-a convins încă să termin sezonul 2).

Înțeleg că se difuzează pe Apple TV (ce-o mai fi și asta, cam așa am gândit când am auzit). Ba chiar un prieten a încercat să acceseze și să plătească să se uite la serial, ca tot omul obișnuit cu Netflix și HBO GO. Însă se pare că televizorul mărului nu emite și în România. Emite în Moldova, deci cine e mai aproape, treceți granița până la frații noștri și vă uitați sau alegeți varianta mai simplă.

Nu mă întrebați ce-am ales și nici nu-mi cereți bomboane Bucuria că n-am. Cert este că au apărut șapte episoade și le-am devorat pe toate.

Dincolo de faptul că joacă două dintre actrițele mele preferate, serialul este bun. Bun după standardele mele, evident. Și cu dramă și puțină comedie. Și sarcasm. Și subiecte grele. Și alegeri grele. Muncă, familie, colegi, relații, carieră, corporații, manipulare, jocuri de putere, relația părinte-copil, divorț, relații ascunse, tot felul de noțiuni care ne sunt aproape și cu care ne întâlnim în fiecare zi (dacă avem noroc, nu pe toate în fiecare zi, dacă avem și mai mult noroc, suntem ceva mai feriți de unele din cele enumerate în majoritatea zilelor).

Oameni în toată vulnerabilitatea lor și cu viețile pe care le-au ales. Regrete, suferințe, coincidențe, întâmplări la care te-ai fi așteptate, întâmplări la care nu te-ai fi așteptat.

Cele două personaje principale, Alex și Bradley, sunt minunate. Ambele cu nume destul de masculine, cu un caracter pe cât de puternic pe atât de fragil în anumite momente, ceea ce le face umane și vulnerabile și cât se poate de reale.

Recomand serialul, mai ales că nu pare genul care să se întindă pe o mie de sezoane. Nu că aș avea ceva cu serialele care se întind pe ani de zile, doar mă uit în continuare la Anatomia lui Grey (de 11 ani mă tot uit :D).

Apropo de seriale, am văzut câteva episoade din Black Mirror. Nu cred că e neapărat un serial cu care să faci binging și să mai fii întreg la minte. Așa că ne uităm în doze mai mici.

Apropo de uitat la chestii, am început să mă uit la The Godfather. Având în vedere că primele două părți însumează vreo 5 ore jumate, aș putea să-l încadrez la categoria binging de seriale. Nu-l văzusem până acum deși de vreo zece ani tot încearcă soțul meu să mă convingă să ne uităm. Până când am spus în sfârșit da (nu, nu mi-a făcut o ofertă pe care să n-o pot refuza). I-a venit pur și simplu timpul. Și da, mi-a plăcut și abia aștept să văd partea a treia. Dar poate din două bucăți, să vedem.

Voi la ce vă mai uitați? Așa, de curiozitate, nu că aș avea timp să mă mai apuc de ceva, că nu am reușit să-mi ating targetul de cărți citite pe Goodreads, mi-am pus această provocare de o postare pe zi, muncesc și mai am și o viață de trăit dincolo de ecrane. Dar totuși, voi la ce vă mai uitați?

Advertisement

2 comments

  1. The Crown, rotten, final table… Si eu le urmăresc, abia așteptăm să aud o recenzie despre the morning show. Spor la urmărit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.