De-ale pisicilor

În ultimele săptămâni pisicile noastre, Jinx și Alba, au primit mai multe cadouașe care să contribuie la starea lor de bine atât la nivel practic și necesar cât și pentru joacă și bucurie.

Pisici iubite și îngrijite, pisici fericite!

Toate achizițiile noi au pornit dintr-o nevoie, iar în cele ce urmează vă povestim cum produsul nou a îndeplinit nevoia, fie parțial fie total.

Fântâna de apă: Am pornit de la faptul că Alba făcea pipi doar o dată pe zi și atunci destul de greu (deși cantitatea era considerabilă) și m-am gândit că dacă ar avea un loc mai distractiv de unde să bea apă atunci o să bea mai multă și o să rezolvăm problema asta. Fântâna este foarte simplu de montat, trebuie doar să îi găsiți un loc pe lângă o priză, scoate un zgomot foarte discret (plus că nici nu trebuie să o țineți în funcțiune atunci când ele dorm, de exemplu).

Surpriza cea mare a fost cât de încântată a fost Jinx de fântână, bea apă muuult mai des, deci un tract urinar sănătos (mai ales că ea a avut niște problemuțe în trecut cu asta) și nu mai cere să-i dăm noi apă de la chiuvetă cu cănița cum se obișnuise în trecut. Și Alba bea de acolo dar tot o dată pe zi face pipi, chiar dacă mai mult. O găsiți pe Zooplus cu denumirea adăpătoare aici.

Un nou tip de nisip pentru litieră: Încă de la început de când o avem pe Jinx am folosit nisip tip silicat. O perioadă lungă de timp mi-a plăcut mult, nu mi se părea că emană miros decât după vreo săptămână, chiar credeam că este o variantă destul de curată mai ales că nu se împrăștiau prea multe granule prin casă (uneori). Cu Alba am mai testat niște nisip foarte simplu luat de la Lidl, cu gândul că dacă seamănă mai mult cu pământul de afară poate vrea să facă mai ușor (fiindcă abia o adoptasem de pe stradă). Nu a mers, plus că nu-mi place neam nisipul acela pământos. După un timp a început să mă deranjeze silicat-ul: făcea mult praf, mirosea parcă mai des a pipi și chiar când era curat avea totuși un miros chimic.

Cam de o lună de zile am descoperit așternutul ideal: Cat’s Best Original. Toată descrierea produsului pe care o găsiți pe site este întocmai cu realitate. Pisicile noastre îl preferă, are un miros extrem de discret natural a rumeguș, face bulgări la pipi deci poți îndepărta întreaga cantitate și să completez cu așternut curat. În raport cu cât se consumă și cât costă este mult mai ieftin decât silicat-ul. Un singur dezavantaj văd dar pot să trec peste: granulele de rumeguș fiind așa de ușoare, le cară pe lăbuțe prin toată casa destul de ușor. Plus că le place să scurme mult în el și atunci fac cam multă mizerie în jur (nimic ce nu poate fi rezolvat instant cu o mătură mică și făraș, 5 lei de la Jumbo își face treaba).

Planșă curbată și stâlp de zgâriat: Deși sunt amândouă relativ cumințele legat de ascuțitul unghiilor în piesele de mobilier, este un colț de canapea care a ieșit cam șifonat din interacțiunea cu ele. Am început să caut să văd dacă există protecții pentru colțurile canapelei care să funcționeze și pe post de sisal de ascuțit unghii. Nu am găsit ce-mi imaginam dar am găsit această planșă pe care am decis să o luăm și să o punem în dreptul colțului canapelei. Stă cam în drum și nu ajută la estetica încăperii dar își face cât de cât treaba, nu complet, uneori se mai doarme pe ea, dar mai scapă colțul canapelei de atacurile gheruțelor.

Jinx folosește stâlpul pentru ascuțit, planșa pentru jucat. E bine și așa. Alba se apropie de el doar când îl dăm cu spray cat nip, o altă achiziție făcută recent care le induce o stare temporară de euforie și joacă fetelor noastre. Un fel de iarba pisicii 😀 Legală.

Din categoria mâncare: În loc de mâncare umedă, am obișnuit pisicile să primeacă, din când în când care a devenit prea des, ton în suc propriul la conservă. Am tot încercat diverse mâncăruri umede care mai de care mai scumpe și mai sănătoase dar, în afară de ton, nu reușeam să găsim ceva care să-i placă și lui Jinx. Alba se înfigea în ele instant, Jinx scutura din lăbuță dezamăgită.

La ultima comandă plasată pe Zooplus, mai aveam nevoie de o sumă mai mică pe care să o adaugăm ca să avem transport gratuit. Așa ne-am gândit să încercăm niște conserve noi, să vedem dacă e ceva de capul lor. Șiiiiii, supriză, după atâtea încercări Jinx linge farfuria și mai vrea iar Alba a uitat de politețe după ce-și termină porția și se bagă fără jenă peste Jinx să mai fure câte un pic de la ea.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.