Mișcarea cea de toate zilele

Vă povesteam aici, printre altele, că am început să urmăresc un canal de Pilates de pe Youtube și că fac provocarea de 24 de zile de Pilates. Atunci eram în ziua 7, acum sunt în ziua 23 și, pentru că provocarea are 24 zile, trebuie să-mi stabilesc clar ce voi face în ziua 25, pentru că așa mi-am propus, mișcare în fiecare zi, și așa voi face (mișcare, o formă de sport adică, că așa ne mișcăm zilnic într-un fel sau altul). Tot așa mi-am propus și să scriu cel puțin o postare pe săptămână, ceea ce fac acum cu dorința de a crește curând la cel puțin două postări pe săptămână (din martie).

Astfel, făcând câte între 9 și 29 de minute de mișcare pe zi, am reușit până în ziua 23 să mă simt din ce în ce mai în formă, aproape ca atunci când alergam sau mergeam la sală de 3-4 ori pe săptămână. Mi-am creat un ritual de dimineață în care mă trezesc aproape fără snooze, merg la baie, beau apă, așez salteluța, fac rutina de pilates, beau cafeaua și apoi restul pregătirilor pentru plecat la birou. Poate că ați observat că mâncarea nu se regăsește în această ecuație. Poate că-i voi găsi un loc. Uneori mai mănânc ceva mic, o banană, un biscuite, un lapte cu cereale însă deocamdată nu sunt pregătită să integrez și asta. Abia am integrat apa. Știu că pentru mulți vine natural, eu trebuie să mă forțez să beau apă dimineața.

Eu încercând să fac Pilates, Jinx puțin contrariată de ce o invit în afara saltelei

Mi-am promis că atunci când sărbătoresc 30 de zile de mișcare, mă premiez cu o saltea nou nouță, semn că am depășit un prag important și că deja intru în rutină și chiar am nevoie. Am postat pe Facebook poza de mai sus și am rugat prietenii să-mi recomande saltele și am primit, de ieri și până azi, chiar una cu împrumut. Până când o să-mi cumpăr eu una, o păstrez și sunt recunoscătoare pentru aceasta, fac tot ce pot să o țin departe de gheruțele contropitoarelor mele. Toate cele recomandate au fost absolut minunate însă momentan depășesc cât aș putea eu să cheltuiesc și nici pe lista pentru ziua mea nu pot să o așez pentru că tot așa… costul ridicat (sunt sigură că merită banii doar că nu am eu acum).

Mi-a intrat în sânge obiceiul să fac sport zilnic după 23 de zile consecutive? Aproape că da. Și mi-am dat seama că zilnic câte puțin este mai eficient pentru mine (și pentru corp și pentru minte decât mult de 2 sau 3 ori pe săptămână). Lucru care se aplică și la altele. De exemplu citesc Pământul Făgăduinței a lui Barack Obama și mă cam sperie dimensiunea ei și complexitatea textului. Așa că mi-am setat deja o marjă de 20 de pagini pe zi, știind că dacă respect asta, în 40 de zile o voi fi parcurs integral. E posibil ca în unele zile să citesc 10 pagini și în altele 30 (gen în weekend poate), dar ca medie nu aș vrea să depășesc aceste 40 de zile. Pași mici. Răbdare. Consecvență. Rezultatele dorite nu apar din senin, ele se construiesc.

Pe voi ce v-a ajutat să intrați în rutină cu mișcarea? Sau cu orice alt obicei?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.