Shopping

Nu am mai fost de mult timp la cumpărături de haine sau încălțări. De când a început pandemia am fost o singură dată în mall pentru asta și am sfârșit prin a pleca doar cu o pereche de blugi care acasă nu mi-au mai plăcut și i-am răsmodificat la croitor până când au devenit ok de purtat din când în când. Și nu erau niște blugi ieftini, dar cum omul nu se învață minte, este a doua pereche de pantaloni de la Massimo Dutti pe care o răsmodific.

Deși încerc să duc un trai minimalist din punct de vedere garderobă, se întâmplă uneori să devină așa de minimalist șifonierul meu că nu mai am mare lucru și trebuie reînnoit. Periodic donez, dăruiesc sau duc la reciclat haine, depinde de situație. Și astăzi am mai dus un teanc de diverse la reciclat la H&M. Primești și un cupon de reducere de 5 lei. Ceea ce nu e mare lucru, însă la cât de scump e totul acum, și o reducere de 5 lei este binevenită.

Sursă foto – Freepik

Deși mă trezisem cu un sentiment de neliniște la gândul că urmează să pierd niște ore la cumpărături, nu a fost chiar atât de rău pe cât mi-am imaginat. A fost rău dar nu chiar așa de rău.

În afară de prețuri nu s-au schimbat foarte multe. Poate un pic și măsura pe care o port la unele haine.

Comparativ cu afară în mall este tot foarte cald, ceea ce face destul de dificilă supraviețuirea mai multor ore cu tot cu probat. Mai ales dacă nu ai unde să-ți lași haina de iarnă sau cumpărăturile pe măsură ce le faci.

Este puțin mai liber dacă mergi devreme deși cred că și certificatul verde mai triază din cumpărători. Nu că mă bucur, aș prefera să fie magazinele pline și populația vaccinată.

Industria blugilor mă urăște în continuare dar pare că industria încălțărilor a decis să fie mai blândă cu mine. Sau mi-a mai crescut mie piciorul, nu știu dacă se poate întâmpla de la o vârstă dar am o vagă senzație că unele încălțări mai vechi mă strâng. Ceea ce nu m-ar deranja, îmi va fi mai simplu să găsesc chestii noi. Industria paltoanelor nu a prevăzut că și persoanele mici de statură ar vrea să poarte palton, nu doar cele înalte.

Dar să revin la prețuri. Recunosc că am ieșit efectiv din unele magazine numai după ce m-am uitat la etichete. Nu pot să cumpăr un pulover cu banii pe care i-aș da pe o geacă sau pe o pereche de ghete. Dacă vreau să reînnoiesc garderoba e nevoie de economii serioase, totul s-a scumpit foarte mult dar sunt eu defazată cu tot ce s-a mai petrecut prin magazine în ultimii ani. Nici nu vreau să fac rabat la calitate, așa că iau, ca de obicei, puțin. Nu doar din motive de bani ci și pentru că nu-mi place să adun mormane de haine acasă, nici nu am loc pentru așa ceva. Deși recunosc că-mi plac hainele foarte mult și mi-ar plăcea să am o garderobă mai variantă și mai îndrăzneață și să ies puțin din tiparele cu care m-am obișnuit, să încerc ceva nou.

Am profitat de ocazia să duc și capsulele consumate la Nespresso pentru reciclare. Deși nu am mai băut cafea în ultimele luni, aveam de dinainte câteva. Și mi-am luat și eu câteva capsule decofeinizate, să vedem cum sunt și dacă-mi satisfac pofta de cafea. Cu ocazia asta am aflat că gradul de intensitate al cafelei nu îți spune câtă cofeină are ci cât de amară este. Prin urmare m-am păcălit singură crezând că iau cafea de 4 ca să fie mai slabă. Cantitatea de cofeină este aceeași.

Simt să zic că am pierdut o jumătate de zi. Dar nu e chiar așa. Că am și luat câteva lucruri de care aveam mare nevoie. De card săracul ce să mai zic, a venit cam golaș acasă, oricât am vrut eu să fentez și să caut chilipiruri, nu prea mi-a ieșit. Nu pot să nu mă întreb de fetele pe care le văd mereu cu alte încălțări și alte bluze și alte rochii, totul nou și asortat și variat, câte astfel de jumătăți de zi pierd. Sigur, multe dintre ele cumpără online (ceea ce eu nu pot, am nevoie să văd cum se așează, voi încerca cel mult la puloverele largi) dar și acolo trebuie să stai să scotocești, să potrivești să asortezi, tot timp. Atât s-a putut la mine. Ar mai merge o tură, n-am epuizat încă toată lista de lucruri, dar pentru decembrie e destul.


Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.