O săptămână de cutia vieții

Am testat 5 zile de Lifebox după ce am câștigat un giveaway pe pagina de Facebook a lui Andi Moisescu și iată ce concluzii am tras (mai am două zile, luni și marți, și deja am tristețea aia ca și cum mă întorc din vacanță):

De ce e lifebox cutia vieții? (nu în sensul acela la care vă gândiți prima dată când citiți)

Mi-a dat o grămadă de viață înapoi. Din cea pe care o consumam să merg la cumpărături, să gătesc și să spăl vasele (ok, niște vase tot mai spălam dar puține). Știu că pentru mulți dintre cei care citiți acest timp este timp petrecut cu voi, cu familia, timp de mindfulnesc și relaxare, pentru mine este stres și timp furat de la lucruri pe care le consider eu mai utile pentru mine. Un meniu din cel avut de mine, Optimbox 2500 calorii, ar fi costat 90 lei/zi. Ceea ce poate fi mult dacă înmulțești cu numărul zilelor din lună și eventual cu doi dacă e nevoie să mâncați două persoane toate mesele (sau două persoane jumate). Doar că există și acele situații când cele 2-3 ore consumate cu pregătirea mesei să coste de fapt adunat mai scump (depinde și ce profesie aveți) decât cei 90 lei dați la Lifebox. Plus că mai e și timpul pe care-l consumi să te gândești ce să gătești, parcă nimic nu te mai atrage.

Am mâncat foarte echilibrat și variat. Noi am folosit acest meniu pentru două persoane și l-am împărțit astfel încât să rămână suficientă mâncare pentru amândoi la cină, pentru că cina era cea mai obositoare masă pentru mine după o zi plină de lucru. Am mai mâncat diverse și la prânz sau mic dejun dar principala a fost cina. M-am bucurat să ies în sfârșit din paradigma cartofi cu orice (pentru că e simplu și gustos), am avut cartofi doar într-o singură zi. În rest au fost toate celelalte legume (ca să dau niște exemple: fasole, varză, rădăcinoase, salate, dovlecei etc, puteți vedea liste de ingrediente la ei pe site). Carnea este destul de puțină și, din ce am remarcat, la o sigură masă: curcan, pui, pește (am mâncat ton afumat prima dată în viață și mi s-a părut gustos). Mâncărurile sunt de multe ori însoțite de sos-uri delicioase și sănătoase (adică mâncărurile nu sunt seci și greu de digerat chiar sănătoare). Mâncarea este foarte sățioasă așa că mi-a mai tăiat din pofta de dulce sau de pâine. Nu pot să zic că mi-a plăcut totul, au fost și feluri la care am mai strâmbat din nas pentru că na, preferințe (eu nu sunt fan supe creme care au fost cam dese sau tartele de tip quiche – din care am avut doar o dată la micul dejun). Am și acum în frigider de ieri o plăcintă de pește (nu mă atrage, o voi gusta până la urmă dar nu e ceva ce aș găti eu de bunăvoie). Am stat departe de tentația de a încropi ceva uleios și nesănătos pentru masa de seară (știu că voi nu faceți asta și probabil miroase doar a aburi de broccoli la voi în casă dar la mine se găteau des cartofi prăjiți pe seară).

Conștientizezi cât mănânci (nu cantitativ ci caloric). Dacă vrei să controlezi câte calorii se duc în fiecare zi în corpul tău (în funcție de stilul de viață, dacă vrei să slăbești, să te îngrași sau să te menții pur și simplu), este de super ajutor. Ne mai scoate din iluzia aia pe care ni se întâmplă să o avem uneori, de tipul: nu am mâncat mare lucru azi, nu înțeleg de ce mă simt așa de plin (dar de fapt am mâncat 3 chestii zero-nutritive a câte 700 de calorii și alte ronțăieli pe care cine mai poate să le numere). Acolo ai verde în față că dacă mănânci acea negresă, bagi, pe lângă cină, încă 500 de calorii în organism (de exemplu, e posibil să fi avut și mai mult negresa).

Voi ați încercat vreodată astfel de tipuri de meniuri? Eu mă gândesc serios să mă mai premiez din când în când cu câte unul, mi-ar plăcea să încerc și meniul sport.

Nu am reușit să fac nicio poză artistică cu mâncarea dar dacă ar fi să spun ce lipsește din cutie ar fi poate pliculeț pentru ele, în rest am de toate:

Advertisement

2 comments

  1. Am experimentat acest concept de hrană în Marea Britanie, în vară, atunci când am fost la fiul meu. Acolo, într-o cutie sunt ingredientele pentru 5 cine din săptămână, tu trebuind a prepara totul. E ușor și frumos, divers și extrem de gustos, o parte din ingrediente fiind la prima degustare. Despre mai multe detalii am scris pe blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.