Cum m-am lăsat de mâncat

Nu intenţionez să fac vreo greva foamei însă mi-am dat seama că pentru ca eu şi stomacul (şi burta) să convieţuim în pace, trebuie să mă las de anumite mâncăruri după care mă dau în vânt. Printre ele se numără salata de vinete, zacusca, ceapa, usturoiu, roşiile, castraveţii, fructele crude, dulciurile, mezelurile, borşurile, sarmalele şi cam tot ce vă vine în minte şi vă face poftă.

Deşi mă torturez singură uitându-mă seara la emisiuni de gătit, încerc să selectez de acolo mâncăruri care cred eu că mi-ar face bine şi mi-ar plăcea. Aseară am făcut şalău la cuptor cu cartofi dulci şi salată de ruccola. Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut ruccola. Apoi peştele. Cartofii dulci nu mi-au plăcut deloc, a fost prima oară când am mâncat şi nu mă tentează şi a doua oară. În altă zi am mâncat piept de pui la grătar cu ruccola. Azi am mâncat ton cu ruccola. Dacă am găsit şi eu o verdeaţă care îmi place şi nu-mi face rău, o mănânc de câte ori am ocazia. Încercăm să mâncăm cât mai mult peşte cu putinţă şi să mâncăm mai rar pui (care mi se pare că arată din ce în ce mai rău şi mai neapetisant pe zi ce trece, nici nu vreau să ştiu cum sunt crescuţi).

Urmează să fac hummus după o reţetă văzută pe Paprika tv dar pe care am găsit-o la căutare şi pe Teo’s Kitchen. Scrie acolo că năutul ajută tranzitul intestinal, un motiv în plus să-l încerc. De obicei mâncăm hummus gata preparat din supermarket sau de la restaurant. Însă dacă-mi iese bun, restaurantul libanez şi-a mai pierdut doi clienţi 😀 (doar cu privire la hummus, evident). Nu ştiu cum o să mă împac cu usturoiul din el însă sper să reuşesc să fentez gastrita cu un căţel de usturoi pisat în atâta năut.

Mi-aş dori să găsesc mai multe informaţii despre mâncărurile pe care ai voie să le mănânci când ai probleme digestive pentru că am obosit să găsesc numai informaţii despre ce nu ai voie. Cred că aş fi mult mai motivată să ţin regim dacă şi mâncarea ar fi mai variată. Nu pot mânca zilnic peşte şi pui la grătar cu ruccola. E bun, ok, dar nu în fiecare zi. Ştiu că ar trebui să mâncăm ca să trăim şi nu invers însă e foarte greu să ţii regim când eşti obişnuit să mănânci câte puţin din fiecare. Însă nu ştiu dacă mai merită să nu ţin regim. Probabil că dacă văd că o să doară mai puţin, o să-mi fie mai uşor. Să vedem. Deja am în minte numai cartofi prăjiţi plini de ulei şi mămăligă cu brânză de burduf şi ochiuri şi pui prăjit cu usturoi.

13 comments

  1. Am incercat, m-am vindecat, recomand : Redigest / Redigest plus. Am avut ‘ceva’ la stomac si m-am facut bine cu asta. Am fost la 3 medici si dupa fiecare parere am avut ulcer gastric duodenal, gastrita, iritatie pe esofag. Nu stiu nici acum ce era, dar a trecut. Nu e scump, nu are efecte adverse, e produs romanesc. Sanatate maxima!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.