Borş cu oase afumate

Pe lângă borşul de fasole cu urzici, borşul cu oase afumate este în top ten mâncăruri după care mă dădeam în vânt când eram acasă la mama. Era singurul borş cu carne pe care-l mâncam cu plăcere şi a doua şi a treia zi, nu trebuia să fie neapărat proaspăt luat de pe foc (aşa cum e cel de pui, de exemplu, pe care nu-mi vine să-l mai mănânc a doua zi). Aşa de bun era că parcă niciodată nu aveam suficiente oase, aşa cum în celălalt niciodată nu mă săturam de urzici. Azi am făcut o oală mare de borş în care am pus oase să ne ajungă. A ieşit foarte bun însă pentru că nu sunt o mare pasionată de gătit, nu pot să spun mi-a ieşit chiar ca la mama acasă. Aşa cum în copilărie aş fi mâncat numai cartofi prăjiţi şi salam cu pâine, aşa aş mânca acum mâncăruri gătite fel de fel. Aşa că mă mobilizez să gătesc când am timp şi energie, atât cât pot eu şi nu pot să spun că-mi pare rău, aproape de fiecare dată în iese bine (asta şi pentru că nu prea risc să fac reţete complicate/sofisticate). Şi borşul meu de astăzi:

Advertisement

10 comments

  1. In general nu ma omor dupa ciorbe si nu prea le consum. Singurele care-mi mai plac cat de cat sunt ciorba de galuste si ciorba acra de oase afumate. Imi plac doar atunci, proaspete, fierbinti, abia luate de pe foc, a doua zi nici sa nu aud de ele. Hai ca mi-ai facut pofta acum! :))

    • Nici eu n-am fost fan ciorbe insa aveam 3 preferate:asta de oase afumate, cea de fasole si cea de cartofi cu urzici (da, stiu ca nu prea se face in alte parti decat in Moldova). Le mancam si a doua si a treia zi. De restul nici sa n-aud a doua zi 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.