Creioane colorate

Am primit anul acesta de la un Moş Crăciun o carte de colorat. Parcă ar fi ştiut că mi-am dorit-o şi parcă ar fi ştiut că, în copilărie, pe lângă modelatul plastilinei, coloratul este activitatea mea preferată. Este o carte de colorat pentru adulţi, antistres, menită să calmeze minţile hiperactive şi să le concentreze pe un singur lucru: coloratul unor ilustraţii extrem de minuţioase. Am mai testat coloratul şi altă dată, cam acum un an, cu o carte de mandale şi tot de atunci mi-am cumpărat şi creioanele pe care acum doar le-am dat jos din bibliotecă să le ascut.

Acum însă este altceva. Cartea e fantastic de detaliată şi nu e tocmai uşor de colorat iar mintea mea aglomerată nu reuşeşte mereu să stea concentrată foarte mult timp. Dar e un început, pe măsură ce colorez îmi dau seama că, deşi îmi obosesc ochii, mi se odihneşte creierul pe care-l distrag de la alte griji şi probleme atunci când mă concentrez să colorez copaci şi flori şi căsuţe şi păsări.

Poate n-o să stau până la trei noaptea să colorez copaci aşa cum poate făceam uneori cu puzzle-urile însă deja am început să colorez în timp ce ascult filme sau emisiuni la televizor, şi-mi ţin mintea ocupată cu o activitate plăcută în timp ce o păcălesc şi o distrag de la atâta gândit şi plănuit.

Cam aşa arată masa mea de lucru. Ce ziceţi, vă tentează?

photo(1).JPG

Advertisement

4 comments

  1. Si eu colorez rareori imprumutand carti de colorat de la copil. Chiar ma relaxeaza putin chiar dc nu sunt destinate antistresului!

  2. Ooo da, ma tenteaza! Foarte, foarte mult! Abia astept sa imi fac un pic de timp sa incep si eu la coloratul cartilor mele:)

    Multa inspiratie la ….. asternut culori :)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.