Skip to content

Creioane colorate

January 10, 2016

Am primit anul acesta de la un Moş Crăciun o carte de colorat. Parcă ar fi ştiut că mi-am dorit-o şi parcă ar fi ştiut că, în copilărie, pe lângă modelatul plastilinei, coloratul este activitatea mea preferată. Este o carte de colorat pentru adulţi, antistres, menită să calmeze minţile hiperactive şi să le concentreze pe un singur lucru: coloratul unor ilustraţii extrem de minuţioase. Am mai testat coloratul şi altă dată, cam acum un an, cu o carte de mandale şi tot de atunci mi-am cumpărat şi creioanele pe care acum doar le-am dat jos din bibliotecă să le ascut.

Acum însă este altceva. Cartea e fantastic de detaliată şi nu e tocmai uşor de colorat iar mintea mea aglomerată nu reuşeşte mereu să stea concentrată foarte mult timp. Dar e un început, pe măsură ce colorez îmi dau seama că, deşi îmi obosesc ochii, mi se odihneşte creierul pe care-l distrag de la alte griji şi probleme atunci când mă concentrez să colorez copaci şi flori şi căsuţe şi păsări.

Poate n-o să stau până la trei noaptea să colorez copaci aşa cum poate făceam uneori cu puzzle-urile însă deja am început să colorez în timp ce ascult filme sau emisiuni la televizor, şi-mi ţin mintea ocupată cu o activitate plăcută în timp ce o păcălesc şi o distrag de la atâta gândit şi plănuit.

Cam aşa arată masa mea de lucru. Ce ziceţi, vă tentează?

photo(1).JPG

4 Comments leave one →
 1. Cristina permalink
  January 11, 2016 7:11 am

  Si eu colorez rareori imprumutand carti de colorat de la copil. Chiar ma relaxeaza putin chiar dc nu sunt destinate antistresului!

 2. January 10, 2016 9:07 pm

  Ooo da, ma tenteaza! Foarte, foarte mult! Abia astept sa imi fac un pic de timp sa incep si eu la coloratul cartilor mele:)

  Multa inspiratie la ….. asternut culori :)!

  • January 12, 2016 8:56 am

   Multumesc, Cati! Mult timp si inspiratie iti urez sa ai si tu pentru toate proiectele pe care ti-ai propus sa le realizezi anul acesta (care nu-s deloc putine la numar).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: