Total-body Resistance Exercise

De când fac sport, am testat mai multe tipuri de antrenament: cardio de tip aerobic, cardio cu greutăţi, tonifiere la saltea, pilates şi altele din aceeaşi gamă. Am testat cam un an de zile şi alergatul, unde mi-am atins obiectivul de a face un semimaraton. De aproximativ trei luni ma concentrez pe exerciţii precise la sala de fitness iar rezultatele nu au întârziat să apară. Pe măsură ce cresc greutăţile cu care lucrez, rezultatele sunt şi mai vizibile. Încă nu am ajuns să-mi ating scopul principal, acela de a bate genetica şi a construi un abdomen plat însă aici ştiu deja că nu antrenamentele sunt problema ci alimentaţia nepotrivită despre care voi povesti într-un alt articol, atunci când voi fi mai aproape de rezultat. Nu degeaba se spune că abdomenele se fac în bucătărie. Şi nu, nu înseamnă să luaţi salteluţa şi să le faceţi efectiv pe gresia din bucătărie.

Sâmbătă am schimbat un pic tipul de antrenament şi m-am jucat (sau cel puţin aşa am crezut eu că mă joc) cu benzile de TRX (Total-body Resistance Exercise). Era zi de lucrat picioare şi fese aşa că m-am axat pe două tipuri de exerciţii pentru zonele respective. Am simţit că arde puţin, lucru care m-a făcut să continui, ferm convinsă că fac ce trebuie. Şi din joaca mea cu TRX-ul am ajuns duminică să nu mă mai pot aşeza pe scaun de febră musculară. Cumva acest tip de antrenament a reuşit să-mi activeze muşchi pe care nu i-aş fi descoperit vreodată dacă nu ar fi început acum să doară atât de rău. Nu m-am potolit şi am continuat şi duminică, barem să-mi pun şi braţele/spatele în ghips, nu doar picioarele. În sensul bun, bineînţeles.

Ceea ce vreau de fapt să spun este că acest tip de antrenament, care te obligă să lucrezi cu greutatea propriului corp, este unul dintre cele mai eficiente pe care le-am încercat până acum. Există milioane de combinaţii de exerciţii care se pot face şi niciun muşchi din corp nu rămâne neatins. Dacă lucrezi corect şi sârguincios, rezultatele se vor vedea în scurt timp pentru că acest tip de antrenament are avantajul de a-ţi lucra foarte armonios corpul. E plin youtube-ul de tutoriale prin urmare nu îţi trebuie un antrenor personal pentru asta. Partea bună este că la sălile de fitness TRX-ul încă nu e la aşa mare căutare cum sunt celelalte aparate aşa că sunt şanse mari să poţi lucra o oră nederanjat. Aici găseşti câteva idei de exerciţii pe care le poţi urma cu uşurinţă. Vorba vine uşurinţă.

Dacă descoperi că-ţi place şi dă rezultate, în scurt timp poţi renunţa la abonamentul la sală şi-ţi poţi procura un TRX kit pentru acasă. Asta dacă ai spaţiu unde să-l agăţi şi unde să lucrezi şi dacă ai încredere că te vei ţine de treabă şi în propria sufragerie nu doar în contextul unei săli de fitness. E uşor de transportat şi de luat peste tot (în vacanţă la mare, la ţară, în parc şi aşa mai departe). Chiar nu mai ai nicio scuză să nu-ţi faci rutina de antrenament nici măcar când eşti plecat sau când e urât afară şi n-ai chef să ieşi din casă.

 

Advertisement

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.