Confesiuni din târg de carte

Azi am dat o raită prin Târgul de Carte Gaudeamus de la Romexpo şi, deşi aveam de gând să stau doar la lansarea de carte a surorii mele şi la atelierul ei de creaţie, pentru că mă grăbeam acasă să mai lucrez la câte ceva, n-am putut să nu trec pe la standurile editurilor mele de suflet, să-mi salut prietenii şi colaboratorii care, ca de obicei, nu m-au lăsat să plec cu mâna goală de la ei. Mulţumesc, Editurilor All, Curtea Veche şi Litera, parteneri de nădejde atât în proiecte personale cât şi în colaborări frumoase pentru proiectele mele dragi la locul de  muncă.

Surpriza zilei a venit din partea prietenei mele Cristina, care mi-a dăruit un pix roşu frumos foc, personalizat cu adresa blogului meu. Liber la autografe cât mă ţine pasta de pix 😀 Nu-l mai las din mână de când am ajuns acasă, fac liste peste liste pentru săptămâna încărcată care mă aşteaptă şi peste care nu cred că pot să trec cu brio decât cu organizare de ceas elveţian. Mulţumesc, Cristina, scriitorul din mine a făcut dansul bucuriei când a văzut pixul personalizat 😉

blog

Pur şi simplu ador atmosfer de târg de carte. Oameni peste oameni care răsfoiesc, citesc, cumpără, discută, se întâlnesc cu alţi oameni pe care nu i-au mai văzut de un car de ani şi peste care dau, din întâmplare, în faţa aceluiaşi titlu de carte. Lansări de carte, evenimente, ateliere, scriitori şi cititori laolaltă colorează un spaţiu de nu pot să descriu în cuvinte emoţia câtorva ore petrecute printre toate câte se întâmplă în câteva zile de târg.

Pentru că anul trecut am co-tradus o carte la Editura Litera şi între timp am rătăcit-o împrumutată prin cine ştie ce bibliotecă de nu-mi aduc aminte cui exact cui s-o cer, am vrut să o cumpăr azi de la târg. Mare mi-a fost surpriza să văd că s-a vândut ca pâinea caldă şi n-am reuşit să prind şi eu un exemplar măcar. Noroc de prietenii mei de la editură care mi-au promis că mi-o trimit săptămâna viitoare şi le mulţumesc încă o data pe această cale.

Am avut o zi încărcată de bucurie şi emoţie şi m-am încărcat cu energie cât să-mi ajungă cel puţin pentru ziua de luni, ca să nu mă hazardez încă să spun că pentru toată săptămâna.

O săptămână ca un târg de carte vă urez, cu cărţi şi prieteni şi emoţie şi întâlniri spontane şi idei şi creativitate.

Advertisement

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.