Un ceas deștept și alte povestiri

Noroc de blog că pot să mă uit în urmă să văd în ce an am avut primul ceas smart, deștept, de sport sau cum vreți să-i spuneți. Acum 5 ani a fost și chiar am povestit despre el aici dar și despre cum s-a stricat brățara și am primit altul, aici. Sigur, în 5 ani tehnologia a evoluat și ceasurile s-au deșteptat și mai mult. După ce am abandonat într-o cutie ceasul Alta Fit bit pentru că oricum era brățara desfăcută dar și soft-ul puțin depășit, m-am tot uitat așa cu coada ochiului și la alte mărci. Dar nu am făcut o cercetarea de piață calumea, așa că am trăit cu impresia că există ori Fit bit ori Apple Watch ori Garmin. Primul ieșea din discuție, deja mă dezamăgise în repetate rânduri. Următoarele două depășeau limita de buget pe care mi-aș fi dorit să o investesc.

Până acum câteva săptămâni când am văzut la cineva o brățară asemănătoare cu Apple dar mult mai ieftină. Și atunci am început să caut să văd ce mi s-ar potrivi și am ales o variantă de Smartwatch de la Huawei, ca acesta de aici.

De o săptămână de când îl am îl port aproape non stop, mai puțin la baie sau când gătesc/spăl vase. Monitorizează pașii, sportul, somnul, pulsul, saturația de oxigen, nivelul de stres. Are alarmă, e conectat la telefon pentru notificări de apeluri sau mesaje ceea ce pe mine mă ajută pentru când nu am telefonul pe aproape.

Dincolo de partea funcțională, mai este și roz și foarte drăguț, arată frumos pe mână, deși eu am o mână slabă și credeam că va arăta gigant, de fapt arată finuț și potrivit. Sau cel puțin mie îmi place. Pe partea de rezistență încă nu am vreun feedback, abia ce l-am luat de o săptămână. În schimb remarc faptul că ține bateria zile bune, cred că l-am încărcat o singură dată complet în ultimele 6-7 zile.

După un an în care nu mi-am cumpărat mai nimic pentru mine, în primăvara asta am făcut o listă de dorințe și m-am cam ținut de ea, fie că au fost lucruri primite de ziua mea, fie că mi le-am cumpărat singură, demult nu mi-am mai făcut atâtea bucurii materiale și semi-materiale: cărți, parfum, accesorii de sport (saltea și greutăți), un rucsac genial (de aici), ceasul, ceainic, niște încălțări sport cum căutam demult, o sesiunea la The Float Room (pe care nu am făcut-o încă, vă povestesc după ce merg), mai urmează un portofel și alte accesorii. Sper că n-am ratat nimic, chiar că au fost multe.

În continuare mă gândesc bine înainte să cumpăr ceva sau să spun că mi-aș dori ceva. Nu-mi place aglomerația de lucruri și nici nu vreau să investesc timp să mă gândesc în fiecare zi ce geantă să iau azi și să mut mereu lucrurile dintr-una în alta. Sau să depozitez cutii de pantofi pe cine știe unde de să uit de existența lor. Îmi place să am câteva de care mă atașez până când se deteriorează și apoi să le schimb. Poate dacă aș avea spațiu mai mult. Dar nu cred, nici așa. Zilele mi se par și așa prea scurte să sunt atât de multe de făcut încât să nu-mi vine să stau să sap prin munți de haine și accesorii (deși îmi cam plac, recunosc).

Și dacă tot m-ați urmărit până aici, vă arăt și câteva din cărțile primite și o felicitare făcută manual de Laura.

Aveți grijă de voi și de sufletele voastre atunci când cer o bucurie sau mai multe și nu ezitați să vă mai și răfățați din vreme în vreme, cu câte un lucru sau o experiență inedită. Așa și dacă tot veni vorba, voi ce bucurii v-ați făcut în ultima vreme?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.